Fedtebrød med romglasur

Fedtebrød med romglasur

Her får du opskriften på gammeldags fedtebrød med romglasur - præcis som mormor lavede dem.

Ca. 50 stk. fedtebrød med romglasur

Total:20 minutter

Fedtebrød 

  • 250 g mel (godt 4 dl)
  • ½ tsk hjortetakssalt
  • 250 g smør
  • 150 g sukker (knap 2 dl)
  • 150 g kokosmel (4 dl)
  • 225 g flormelis
  • 3-4 spsk rom
  • samt vand

Sådan laver du fedtebrød med romglasur

  1. Bland mel og hjortetakssalt og findel fedtstoffet heri.
  2. Tilsæt kokosmel og sukker og ælt hurtigt dejen sammen.
  3. Rul dejen i tommelfingertykke stænger, tryk dem lidt fladere.
  4. Bag stængerne ved 200 grader i ca. 10 min.
  5. Rør glasur af flormelis og rom samt lidt vand til passende konsistens.
  6. Glasér stængerne, mens de endnu er varme, skær dem herefter i skrå snitter.

Tip til opbevaring

Fedtebrød bør opbevares i en god gammeldags juledåse.