Burger med stegte grøntsager og peberrodscreme
4
Ingredienser
- Søde kartofler:
- 2 store søde kartofler
- 500 ml vindruekerneolie.
- Peberrodscreme:
- 2 dl græsk yoghurt 10%
- 2 spsk revet peberfrugt
- ½ tsk sukker
- 2 spsk lime- eller citronsaft
- salt og friskkværnet peber.
- Kød og tilbehør:
- 200 g rødbede i skiver
- 800 g god hakket oksekød
- olie til stegning af bøfferne
- 1 rødløg i skiver
- 4 store foccaciaboller
- rucolasalat.
Sådan gør du
- Skræl kartoflerne og skær dem ud i små sticks, læg dem til tørre på køkkenrulle, indtil de skal steges.
- Bland ingredienserne til peberrodscremen og stil på køl.
- Læg rødbedeskiverne på en bageplade med bagepapir, drys med salt og peber, bag i ovnen ved 200 grader i 15 minutter.
- Varm olie op, men hold øje med den, man må aldrig forlade køkkenet, når man har så meget olie på komfuret. Steg kartoflerne gyldne i olien, tag dem op med en netske og læg dem i et stor fad med køkkenrulle, drys med salt.
- Imens formes fire store bøffer, drys med salt og peber. Steg dem i vindruekerneolie 3-5 minutter på hver side.
- Lun foccacia-bollerne og smør peberrodscremen på, læg salat, derefter bøf, rødbeder, rødløg og slut af med en overbolle med creme på. Og så er der serveret.