Opskrift på burger med stegte grøntsager

Burger med stegte grøntsager og peberrodscreme

4

Ingredienser

  • Søde kartofler:
  • 2 store søde kartofler
  • 500 ml vindruekerneolie.
  • Peberrodscreme:
  • 2 dl græsk yoghurt 10%
  • 2 spsk revet peberfrugt
  • ½ tsk sukker
  • 2 spsk lime- eller citronsaft
  • salt og friskkværnet peber.
  • Kød og tilbehør:
  • 200 g rødbede i skiver
  • 800 g god hakket oksekød
  • olie til stegning af bøfferne
  • 1 rødløg i skiver
  • 4 store foccaciaboller
  • rucolasalat.

Sådan gør du

  1. Skræl kartoflerne og skær dem ud i små sticks, læg dem til tørre på køkkenrulle, indtil de skal steges.
  2. Bland ingredienserne til peberrodscremen og stil på køl.
  3. Læg rødbedeskiverne på en bageplade med bagepapir, drys med salt og peber, bag i ovnen ved 200 grader i 15 minutter.
  4. Varm olie op, men hold øje med den, man må aldrig forlade køkkenet, når man har så meget olie på komfuret. Steg kartoflerne gyldne i olien, tag dem op med en netske og læg dem i et stor fad med køkkenrulle, drys med salt.
  5. Imens formes fire store bøffer, drys med salt og peber. Steg dem i vindruekerneolie 3-5 minutter på hver side.
  6. Lun foccacia-bollerne og smør peberrodscremen på, læg salat, derefter bøf, rødbeder, rødløg og slut af med en overbolle med creme på. Og så er der serveret.

Burger opskrift

Når du steger kartoflerne, er det vigtigt at bruge en netske og ikke en almindelig hulske til at tage dem op med. Med en hulske løber olien ikke ordentlig fra, og så bliver kartoflerne bløde.