Sandwich

Byens bedste sandwich

Lækker sandwich fyldt med gode sager - perfekt til frokost.

1 stk.

Ingredienser

  • 1 stor fuldkornssurdejsbaguette
  • koldpresset olivenolie, til at stænke med
  • 100 g kalamataoliven, udstenet
  • 1 lille rødløg, i skiver
  • 30 g kapers
  • 1 stor tomat, i skiver, eller 1 håndfuld cherrytomater, i halve
  • 1 rød peberfrugt, i skiver
  • 1⁄2 agurk, i skiver
  • evt. spirer: radise, lucerne og kløver
  • 1 håndfuld friske basilikumblade
  • fint havsalt og friskkværnet sortpeber
  • Solsikke-tun-salat:
  • 200 g solsikkekerner
  • 2 spsk noriflager
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 2 tsk æblecidereddike
  • 2 tsk ahornsirup eller honning
  • 2 spsk koldpresset olivenolie
  • 3 spsk klippet frisk dild
  • 2 forårsløg
  • 30 g kapers
  • salt, sort peber

  1. SÅDAN GØR DU: Kom solsikkekernerne i en mellemstor skål, dæk dem med nogle centimeter vand, og kom 11⁄2 spsk havsalt i. Sæt dem til side, og lad dem trække i mindst 4 timer eller natten over. Hæld vandet fra de udblødte solsikkekerner, og skyl dem godt. Kom dem i en foodprocessor, og tilsæt noriflager, citronsaft, eddike, ahornsirup og olivenolie. Blend, til du har en ujævn pasta, ligesom tunsalat.
  2. Kom salaten i en stor skål, og vend dild, forårsløg og kapers i. Tilsæt det sidste salt og friskkværnet sort peber. Skær baguetten op på langs, og stænk de skårne flader med masser af olivenolie. Smør solsikketun på den ene halvdel, og læg oliven, løgskiver og kapers ovenpå. Læg tomat, rød peber, agurk, spirer og basilikum på den anden halvdel. Stænk med mere olivenolie, og drys med salt og peber.
  3. Tryk de to sandwichhalvdele godt sammen, og skær sandwichen ud i fire. Disse sandwich holder sig godt og bliver faktisk bedre, når de har trukket i nogle få timer.