Hjemmelavet knækbrød.

Camembert med knækbrød, figner og dadler

Et frøknækbrød kan sætte prikken over i’et på en god osteanretning. Server frisk frugt og rosmarinhonning til. Opskrift af Mette Helbæk.

4 personer

Ingredienser

  • Knækbrød:
  • 100 g hørfrø
  • 50 g chiafrø
  • 125 g græskarkerner
  • 125 g solsikkefrø
  • 1 spsk nigellafrø (kan udelades
  • eller erstattes af 1 tsk kommen)
  • 1 tsk salt
  • ½ l vand
  • 1 æg
  • Rosmarinhonning:
  • flydende honning
  • 2 stilke rosmarin
  • Desuden:
  • 200 g god camembert
  • dadler og frisk frugt, f.eks. pærer, til servering

Sådan gør du

  1. Knækbrød:
  2. Bland alle ingre-dienser på nær æg sammen i en beholder, sæt låg på, og lad knækbrødet stå på køkkenbordet i minimum 3 timer, gerne natten over. Sæt ovnen på 150 grader. Beklæd en bageplade med bagepapir, og rør ægget sammen med frøblandingen. Fordel blandingen på papiret. Bag knækbrødet i ovnen i ca. 1 time, til det er helt tørt og sprødt. Skær det i firkantede stykker.
  3. Rosmarinhonning:
  4. Hak ­rosmarinen fint, og bland den med honningen. Server knækbrødet sammen med ost, honning og tørret/frisk frugt.