Camembert med knækbrød, figner og dadler
Et frøknækbrød kan sætte prikken over i’et på en god osteanretning. Server frisk frugt og rosmarinhonning til. Opskrift af Mette Helbæk.
4 personer
Ingredienser
- Knækbrød:
- 100 g hørfrø
- 50 g chiafrø
- 125 g græskarkerner
- 125 g solsikkefrø
- 1 spsk nigellafrø (kan udelades
- eller erstattes af 1 tsk kommen)
- 1 tsk salt
- ½ l vand
- 1 æg
- Rosmarinhonning:
- flydende honning
- 2 stilke rosmarin
- Desuden:
- 200 g god camembert
- dadler og frisk frugt, f.eks. pærer, til servering
Sådan gør du
- Knækbrød:
- Bland alle ingre-dienser på nær æg sammen i en beholder, sæt låg på, og lad knækbrødet stå på køkkenbordet i minimum 3 timer, gerne natten over. Sæt ovnen på 150 grader. Beklæd en bageplade med bagepapir, og rør ægget sammen med frøblandingen. Fordel blandingen på papiret. Bag knækbrødet i ovnen i ca. 1 time, til det er helt tørt og sprødt. Skær det i firkantede stykker.
- Rosmarinhonning:
- Hak rosmarinen fint, og bland den med honningen. Server knækbrødet sammen med ost, honning og tørret/frisk frugt.