Opskrift på cheesecake

Skøn bær-crumble-cheesecakes

Nem og lækker cheesecake på en ny og spændende måde. Her laver vi cheesecake som en crumble og serverer den i fine portionsglas.

Cheesecake til 10 personer

Total:45 minutter

Ingredienser

  • Bund:
  • 200 g LU ingefærkager eller digestivekiks
  • 75 g blødt smør
  • Ostefromage:
  • 4 blade husblas
  • 200 g flødeost
  • 2 past. æggeblommer, svarer til 1 af de små bægre
  • 1 spsk. sukker
  • 2 dl creme fraiche 18 % eller 38 %
  • korn af 1 stang vanilje
  • 1 tsk. fintrevet, usprøjtet citronskal
  • 2 spsk. friskpresset citronsaft
  • 1½ past. æggehvide, svarer til 1 af de små bægre
  • 50 g sukker
  • Bær:
  • 1½ dl jordbærsyltetøj
  • fintreven skal og saft af en usprøjtet appelsin
  • 150 g blåbær
  • Crumble:
  • 25 g smør
  • 100 g sukker
  • 40 g hvedemel
  • 25 g havregryn

Sådan laver du cheesecake crumble

  1. 1. Miks kager/kiks og smør sammen i en foodprocessor. Fordel det i bunden af 6-8 sylteglas eller dessertglas. Pres det let sammen i bunden med bagsiden af en ske.
  2. 2. Ostefromage: Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min. Rør flødeosten sammen med æggeblommer, sukker, cremefraiche, vaniljekorn, citronskal og -saft. Tag husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den i en skål i vandbad eller i mikroovn. Rør husblassen med lidt af flødeosteblandingen og vend den i resten. Pisk hviderne stive, tilsæt sukker, og pisk et par min. mere. Vend de stiftpiskede hvider i flødeosteblandingen. Hæld fromagen over kagebundene i glassene, og stil flødeostekagerne tildækket i køleskabet fire timer eller til næste dag.
  3. 3. Smelt jordbærsyltetøj, appelsinskal og -saft sammen i en gryde. Kom blåbær i, og lad det småsimre 3-4 min. Afkøl blandingen.
  4. 4. Smuldr smør, sukker, hvedemel og havregryn sammen. Fordel det på bagepapir. Bag det i ovnen 12 min. ved 200 gr. på midterste ovnribbe. Det skal være gyldent. Lad det afkøle.
  5. 5. Hæld 2-3 spsk. af bærblandingen over hver af ostekagerne, og drys 1-2 spsk. crumble over. Server resten af bærblandingen og crumblen til.
  6. SE MERE: Cheesecake med saltkaramel