Cheesecake med hvid chokolade og lime

Cheesecake med hvid chokolade og lime

I en almindelig cheesecake bruger man ofte Digestive-kiks i bunden. Her er den erstattet med en mandelbund, og fedtet er baseret på flydende oliemargarine, som indeholder rapsolie.

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    130 Kcal

Ingredienser

  • 16 skiver
  • 100 g mandelmel
  • 2 spsk Sukrin+
  • 1/2 tsk vaniljepulver
  • 4 spsk flydende oliemagarine, f.eks. Ama
  • 2 plader sukkerfri hvid chokolade (170 g) f.eks. Cavalier Stevia Hvid bar m. rice crisp
  • 2 bæger pasteuriserede æggeblommer
  • 400g Philadelphia light, 2 pakker
  • 3 stk lime, økologiske
  • 2 bægre pasteuriserede æggehvider

Sådan gør du:

  1. 1/ Bland mandelmel, sukrin+ og vaniljepulver og ælt det sammen med flydende Ama.
  2. Fordel dejen i en springform på 19 cm. Dejen er meget løs. Tryk den ned i Prik i bunden med en gaffel.
  3. 2/ Bag bunden ved 160 grader varmluft i ca. 20-25 min.
  4. 3/ Lad bunden køle lidt af, før du kommer chokoladefyld på toppen.
  5. 4/ Smelt chokoladen i et vandbad. Lad den køle lidt af og pisk derefter æggeblommerne i. Pisk Philadelphia og limesaft fra 2 limefrugter og -skal i lidt af gangen.
  6. 5/ Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i osteblandingen. Hæld blandingen over den afkølede bund og lad kagen stå i fryseren et par timer, til ostecremen er stivnet.
  7. 6/ Tag kagen ud, inden du serverer den. Pynt med revet limeskal.
  8. 130 kcal pr. skive
PRØV OGSÅ: Hvid chokolade-nougat