Chili con carne – med chokolade
Chili sætter forbrændingen i vejret og virker antibakterielt og rensende. Kidneybønner er en super protein- og fiberkilde, som er god for fordøjelsen. Samtidig indeholder de rigtig mange mineraler og virker som en fin vegetabilsk proteinkilde. Chokoladen er lidt grænseoverskridende at bruge i mad, men det gør retten helt perfekt, fed og fyldig – men brug ikke for meget, så bliver smagen for gennemtrængende.
Chili con carne med chokolade til 4 personer
Total:1 time 30 minutter
Ingredienser
- 250 g opblødte kidneybønner
- 2 spsk smør til stegning
- 3 løg, hakket
- 5 fed hvidløg, finthakket
- 2 røde chilier, finthakket
- 500 g hakket oksekød
- 1 dåse hakkede tomater
- 1/2 glas tomatpure
- 2 tsk spidskommen
- 2 laurbærblade
- 1 hel kanelstang
- havsalt
- 25 g mørk chokolade, hakket
- cremefraiche til topping
- krydderurt til pynt
Sådan laver chili con carne
- 1. Kog kidneybønner i nyt koldt vand i ca. 1 time. Steg løg, hvidløg og chili i smør i en varm gryde, til løgene er gennemsigtige.
- 2. Kom kødet på, og lad det stege igennem. Kom de hakkede tomater, pure og krydderier ved, og lad simre i en time.
- 3. Smag til med salt. Inden servering kommes chokoladen i og blandes godt med i retten, til den er helt smeltet.
- 4. Anret retten varm i fine skåle, og kom en klat cremefraiche og krydderurt på.
- TIP:
- Du kan også bruge skært oksekød i stedet for det hakkede. Det gør retten lidt mere rustik.