Opskrift på nem chili con carne med sprød salat
Her får du en opskrift på chili con carne med sprødt grønt til, der er hurtig at lave.
Chili con carne med sprød salat til 4 personer
Total:30 minutter
Ingredienser
- 2 stængler bladselleri
- 1 stort løg
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk olivenolie
- 800 g hakket oksekød
- 2 tsk stødt spidskommen
- 2 tsk paprika
- 1 tsk chilipulver
- 2 stænger kanel
- 2 dåser flåede tomater
- 1 lille dåse tomatkoncentrat
- 1 tsk groft salt
- 2 dåser kidneybønner
- Salat:
- ½ agurk
- 1 grøn peber
- 1 rødløg
- 3 spsk syltede jalapenos, hakket
- 1 lime
- 1 rød eller grøn chili
- 2½ dl creme fraiche
Sådan laver du chili con carne
- 1. Hak selleri, løg og hvidløg fint. Varm olien i en gryde eller sauterpande og kom grøntsagerne i. Lad dem simre i olien i 4-5 min ved lav varme. Skru op for varmen og tilsæt kødet. Brun kødet, mens du hakker det i stykker. Når der ikke er mere væske fra kødet i gryden tilsættes spidskommen, paprika, chili og kanel.
- 2. Steg krydderierne med i 1 min, inden tomatkoncentrat og flåede tomater tilsættes. Kom salt i og vend det hele godt sammen. Skru ned til middelvarme, og lad retten koge sammen i 15 min. Tilsæt bønnerne de sidste fem min af kogetiden.
- 3. Skær imens agurk, peberfrugt og rødløg i små tern og vend med jalapenos og saften fra limen. Spis chilien med en klat creme fraiche og den sprøde salat over. Drys evt med friskhakket chili.