Chocolate chip cookie
Cookies med et sprødt ydre og en blød kerne smager fabelagtigt toppet med en kugle vaniljeis.
6 store cookies
Total:30 minutter
Ingredienser
- 100 g smør, blødt
- 80 g brun farin
- 75 g sukker
- 1 æg
- 150 g mel
- 1/2 tsk bagepulver
- 1/4 tsk salt
- 150 g mørk chokolade, gerne Caraïbe
- 66% fra Valrhona
- Tilbehør: 1 liter vaniljeis
Sådan bager du chocolate chip cookies
- RØR smør, brun farin og sukker godt sammen i en skål, indtil en cremet og let konsistens er opnået. Tilsæt ægget. Rør derefter mel, bagepulver og salt i.
- HAK chokoladen groft, og vend den i dejen.
- FORM til 6 kugler, fordel dem i de små pander, og tryk dem let flade. Bag i 10-12 min ved 180 grader varmluft, til de er gyldne.
- TAG dem ud af ovnen, og lad dem køle af i fem minutter inden servering. Servér med en kugle vaniljeis oven på hver cookie, og spis med det samme.
- TIP! Det er et amerikansk (og superhyggeligt) fænomen at bage kagerne i små støbejernspander, men du kan også lave almindelige cookies af dejen og spise dem lune med is til.
PRØV OGSÅ: Peanutcookies