Chocolate chip cookie

Chocolate chip cookie

Cookies med et sprødt ydre og en blød kerne smager fabelagtigt toppet med en kugle vaniljeis.

6 store cookies

Total:30 minutter

Ingredienser

  • 100 g smør, blødt
  • 80 g brun farin
  • 75 g sukker
  • 1 æg
  • 150 g mel
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 1/4 tsk salt
  • 150 g mørk chokolade, gerne Caraïbe
  • 66% fra Valrhona
  • Tilbehør: 1 liter vaniljeis

Sådan bager du chocolate chip cookies

  1. RØR smør, brun farin og sukker godt sammen i en skål, indtil en cremet og let konsistens er opnået. Tilsæt ægget. Rør derefter mel, bagepulver og salt i.
  2. HAK chokoladen groft, og vend den i dejen.
  3. FORM til 6 kugler, fordel dem i de små pander, og tryk dem let flade. Bag i 10-12 min ved 180 grader varmluft, til de er gyldne.
  4. TAG dem ud af ovnen, og lad dem køle af i fem minutter inden servering. Servér med en kugle vaniljeis oven på hver cookie, og spis med det samme.
  5. TIP! Det er et amerikansk (og superhyggeligt) fænomen at bage kagerne i små støbejernspander, men du kan også lave almindelige cookies af dejen og spise dem lune med is til.
PRØV OGSÅ: Peanutcookies