Chokolade-lime cheesecake
Chokolade og lime er en skøn kombination!
Chokolade-lime cheesecake
- 250 g digestivekiks
- 100 g smeltet smør
- 2 store spsk kakaopulver
- Fyld:
- 300 g mørk chokolade, smeltet
- 6 pasteuriserede æggeblommer
- 8 spsk flormelis
- 600 g mascarpone
- 4 dl piskefløde
- 2 usprøjtede lime
Sådan laver du cheesecake:
- Knus kiksene med hånden eller i en blender, og bland med smeltet smør og kakaopulver, til massen er ensartet. Smør en springform med lidt smør, og tryk kiksemassen ned i bunden til den dækker jævnt. Sæt til side.
- Smelt chokoladen over vandbad, og sæt den til side, så den kan køle af. Rør mascarponen cremet med en elpisker.
- Pisk æggeblommer med flormelis til massen er som en tyk, skummende æggesnaps, det tager ca. 5 min. Vend den ene halvdel af æggemassen med den smeltede chokolade og halvdelen af mascarponen. Bland den anden halvdel af æggesnapsen med den resterende halvdel mascarpone og saft og reven skal fra de to lime. Pisk fløden til skum og vend halvdelen i hhv chokolade- og lime-blandingen.
- Fordel chokoladecremen over bunden i springformen, og fordel forsigtigt limecremen over. Lad cheesecaken stå køligt i mindst fire timer, før den skal spises.
- Drys med usødet kakaopulver før servering.
- Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter
PRØV OGSÅ: Hvid chokoladekage med brombær