Chokoladekage med bagte blommer
Saftig chokoladekage med bagte blommer - uhm!
1 kage, 8 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 35 min.
- Bagetid: 45 min.
- 125 g smør
- 200 g mørk chokolade
- 1¼ dl fløde (9%)
- 3 æg
- 150 g sukker
- 1 spsk. kakao
- 175 g mel
- smør (til formen)
- 500 g blommer
- ca. 75 g sukker (efter smag)
- 25 g smør
- Drys: kakao
- Smelt smørret, tilsæt hakket chokolade og fløde, og rør, til chokoladen er smeltet. Pisk æggene i massen, og sigt derefter de tørre ingredienser ned i skålen. Rør dejen sammen, og hæld den i en smurt springform (22 cm i diameter)
- Bag kagen i ca. 45 min. ved 165 grader.
- Halvér blommerne, og fjern stenene. Læg blommerne tæt sammen i et tærtefad med den buede side nedad. Drys med sukker, og dryp smeltet smør over blommerne.
- Stil fadet ind i ovnen ved siden af kagen, og bag også blommerne i ca. 45 min. ved 165 gr. Giv dem evt. overvarme i nogle min., når chokoladekagen er taget ud af ovnen, så overfladen karamelliserer lidt.
- Servér kagen med bagte blommer, og drys med kakao.