Chokoladekage med bagte blommer

Chokoladekage med bagte blommer

Saftig chokoladekage med bagte blommer - uhm!

1 kage, 8 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 35 min.
  • Bagetid: 45 min.
  • 125 g smør
  • 200 g mørk chokolade
  • 1¼ dl fløde (9%)
  • 3 æg
  • 150 g sukker
  • 1 spsk. kakao
  • 175 g mel
  • smør (til formen)
  • 500 g blommer
  • ca. 75 g sukker (efter smag)
  • 25 g smør
  • Drys: kakao

  1. Smelt smørret, tilsæt hakket chokolade og fløde, og rør, til chokoladen er smeltet. Pisk æggene i massen, og sigt derefter de tørre ingredienser ned i skålen. Rør dejen sammen, og hæld den i en smurt springform (22 cm i diameter)
  2. Bag kagen i ca. 45 min. ved 165 grader.
  3. Halvér blommerne, og fjern stenene. Læg blommerne tæt sammen i et tærtefad med den buede side nedad. Drys med sukker, og dryp smeltet smør over blommerne.
  4. Stil fadet ind i ovnen ved siden af kagen, og bag også blommerne i ca. 45 min. ved 165 gr. Giv dem evt. overvarme i nogle min., når chokoladekagen er taget ud af ovnen, så overfladen karamelliserer lidt.
  5. Servér kagen med bagte blommer, og drys med kakao.