Chokoladekage med nutellaganache
Konfektagtig chokoladekage med cremet nutellaganache.Her er kagen til de seriøse chokoladeelskere.
10-12 personer
Total:25 minutter
Ingredienser
- Chokoladekage:
- 200 g mørk chokolade
- 100 g smør
- 200 g sukker
- 4 æg
- Nutellaganache:
- 75 g mørk chokolade
- 150 g Nutella
- 1 1/2 dl piskefløde
- Pynt:
- stedmoderblomster eller andre spiselige blomster
- 1 spsk kandiserede violer
Sådan bager du kagen med nutella
- Chokoladekage: Smelt chokolade og smør i en skål over vandbad. Tag skålen af vandbadet, og rør sukker i.
- Pisk æggene let sammen, og rør dem i. Kom dejen i alang form (35 x 11 cm), og bag kagen ved 175 grader i cirka 25 minutter.
- Sæt den i køleskabet natten over.
- Ganache: Hak chokoladen groft, og kom den i en skål. Tilsæt nutella.
- Bring fløden i kog, og hæld den over chokolade-nutella-blandingen.
- Rør rundt, indtil ganachen samler sig og bliver blank.
- Stavblend ganachen, og sæt den på køl natten over.
- Pynt: Smør et jævnt lag ganache på kagen, og træk striber med en ske på tværs af kagen.
- Pynt med for eksempel stedmoderblomster, hvis du kan skaffe det, og kandiserede violer.
- Du kan også pynte med hakkede nødder eller frysetørrede bær.