Chokolademarquise med karamelsauce
(10 personer)
Ingredienser
- Sværhedsgrad: Middel
- Tidsforbrug: 4½ time, heraf arbejdstid: 1½ time
- 1 blad husblas
- 1 dl piskefløde
- 100 g mørk chokolade
- 100 g mælkechokolade
- 4 pasteuriserede æggeblommer
- 3 spsk. sukker
- 75 g grofthakket, mørk chokolade
- 4 spsk. Grand Marnier
- 2 tsk. reven appelsinskal
- 3 dl piskefløde
- Desuden:
- 1 rouladebund (se opskriften via link til Hindbær-Charlotte i glas, nedenfor og tilsæt 2 spsk. kakaopulver)
- Tilbehør:
- både eller tern af forskellige meloner og vindruer
- Karamelsauce:
- 3 spsk. sirup
- 11⁄2 dl piskefløde
- 10 g smør
- 3 spsk. sukker
- Chokolademarquise:Udblød husblassen i koldtvand i 10 min. Kog fløden op,og opløs den knugede husblasheri. Tag gryden fra varmen. Hakde 100 g mørk og de100 g mælkechokolade, ogsmelt dem i fløden. Lad detafkøle ca. 10 min.
- Pisk æggeblommerne cremedemed sukker, og vend demi chokoladen. Rør hakket chokolade,Grand Marnier og revenappelsinskal i.
- Pisk fløden til skum, og vendden i chokoladeblandingen.
- Skær den bagte rouladebundtil, så du har 2 stykker kage, derpasser til en 2 l brødform. Lægden ene i en brødform foretmed bagepapir. Fordel moussenover. Læg den anden kagebundover.
- Pak film over, og stil den ifryseren i 2-3 timer. Skær den iskiver og servér den med karamelsauce.
- Karamelsauce:Kog alle ingredienserne sammeni 3-4 min. Afkøl saucen.