Chokolademarquise med karamelsauce

Chokolademarquise med karamelsauce

(10 personer)

Ingredienser

  • Sværhedsgrad: Middel
  • Tidsforbrug: 4½ time, heraf arbejdstid: 1½ time
  • 1 blad husblas
  • 1 dl piskefløde
  • 100 g mørk chokolade
  • 100 g mælkechokolade
  • 4 pasteuriserede æggeblommer
  • 3 spsk. sukker
  • 75 g grofthakket, mørk chokolade
  • 4 spsk. Grand Marnier
  • 2 tsk. reven appelsinskal
  • 3 dl piskefløde
  • Desuden:
  • 1 rouladebund (se opskriften via link til Hindbær-Charlotte i glas, nedenfor og tilsæt 2 spsk. kakaopulver)
  • Tilbehør:
  • både eller tern af forskellige meloner og vindruer
  • Karamelsauce:
  • 3 spsk. sirup
  • 11⁄2 dl piskefløde
  • 10 g smør
  • 3 spsk. sukker

  1. Chokolademarquise:Udblød husblassen i koldtvand i 10 min. Kog fløden op,og opløs den knugede husblasheri. Tag gryden fra varmen. Hakde 100 g mørk og de100 g mælkechokolade, ogsmelt dem i fløden. Lad detafkøle ca. 10 min.
  2. Pisk æggeblommerne cremedemed sukker, og vend demi chokoladen. Rør hakket chokolade,Grand Marnier og revenappelsinskal i.
  3. Pisk fløden til skum, og vendden i chokoladeblandingen.
  4. Skær den bagte rouladebundtil, så du har 2 stykker kage, derpasser til en 2 l brødform. Lægden ene i en brødform foretmed bagepapir. Fordel moussenover. Læg den anden kagebundover.
  5. Pak film over, og stil den ifryseren i 2-3 timer. Skær den iskiver og servér den med karamelsauce.
  6. Karamelsauce:Kog alle ingredienserne sammeni 3-4 min. Afkøl saucen.