Juledessert

Christmas Custard

Et godt alternativ til risalamande. En opskrift af Frantz Maurice Scott.

4 personer

Ingredienser

  • 6 æggeblommer
  • 75 g rørsukker
  • ½ vaniljestang, marven heraf
  • 1 spsk julekrydderier (nelliker, allehånde, kanel, stjerneanis)
  • ½ l cremefraiche 38%
  • evt. kirsebærsauce og
  • appelsinsauce som tilbehør

Sådan gør du

  1. Pisk æggeblommer, rørsukker, vaniljemarv og julekrydderier til en luftig æggesnaps. Rør cremefraiche 38% i.
  2. Hæld massen op i små forme, og bag dem i ovnen ved ca. 125 grader i 45-50 minutter, eller til de er let dirrende i midten.
  3. Tag dem ud, og sæt dem på køl i mindst 3 timer. 
  4. Stryg et tyndt lag rørsukker ud over dem, og karamelliser dem med en crème

Tip

Du kan også komme 1 spsk kirsebærsauce i formen, inden du kommer custard- massen i. Det er også godt.