Citronbagt laks med sprød blomkålssalat med sennepsvinaigrette
Laks og blomkål bliver hevet op til hverdagsluksus i denne ret, hvor der kommer smæk på smagen med sennep, citron og æbleeddike.
4
Ingredienser
- 600-700 g laks
- salt og peber
- 1 spsk olivenolie
- 4 skiver citron
- ½ blomkål
- 1-1½ spsk dijonsennep
- 1 spsk kold vand
- 1 spsk æbleeddike
- saften af ½ citron
- lidt salt og peber
- 3 spsk olivenolie
- 3 spsk finthakket rødløg
- 1 lille bundt groft hakket dild.
- Tilbehør: brød eller kogte kartofler
Sådan laver du laks
- Skær laksen i 4 portionsstykker. Krydr med salt og peber, og kom olivenolie og skiver af citron på fisken. Bag laksen i ca. 10 min ved 175 grader.
- Skær blade og lidt af stokken af blomkålen, men ikke hele stokken. Skær blomkålen i tynde skiver og hak det en smule så det bliver til mindre stykker. Lav sennepsvinaigretten ved at røre dijonsennep sammen med vand, æbleeddike, citronsaft, salt, peber og olivenolie.
- Vend de rå blomkålsstykker sammen med sennepsvinaigretten, hakket rødløg og dild.
- Servér den bagte laks sammen med den sprøde blomkålssalat. Spis brød eller kogte kartofler til.