Opskrift på citronbagt laks med sprød blomkålssalat med sennepsvinaigrette

Citronbagt laks med sprød blomkålssalat med sennepsvinaigrette

Laks og blomkål bliver hevet op til hverdagsluksus i denne ret, hvor der kommer smæk på smagen med sennep, citron og æbleeddike.

4

Ingredienser

  • 600-700 g laks
  • salt og peber
  • 1 spsk olivenolie
  • 4 skiver citron
  • ½ blomkål
  • 1-1½ spsk dijonsennep
  • 1 spsk kold vand
  • 1 spsk æbleeddike
  • saften af ½ citron
  • lidt salt og peber
  • 3 spsk olivenolie
  • 3 spsk finthakket rødløg
  • 1 lille bundt groft hakket dild.
  • Tilbehør: brød eller kogte kartofler

Sådan laver du laks

  1. Skær laksen i 4 portionsstykker. Krydr med salt og peber, og kom olivenolie og skiver af citron på fisken. Bag laksen i ca. 10 min ved 175 grader.
  2. Skær blade og lidt af stokken af blomkålen, men ikke hele stokken. Skær blomkålen i tynde skiver og hak det en smule så det bliver til mindre stykker. Lav sennepsvinaigretten ved at røre dijonsennep sammen med vand, æbleeddike, citronsaft, salt, peber og olivenolie.
  3. Vend de rå blomkålsstykker sammen med sennepsvinaigretten, hakket rødløg og dild.
  4. Servér den bagte laks sammen med den sprøde blomkålssalat. Spis brød eller kogte kartofler til.