dessert

Citronfromage

Ren nostalgi i bedste mormorstil, hvor piskefløden er erstattet af æggehvider.

4

Ingredienser

  • 3 æggeblommer (pasteuriserede)
  • 100 g sukker, gerne lyst rørsukker
  • reven skal af 1 ubehandlet citron
  • 4 blade husblas
  • 1 dl saft af citron og lime
  • 3 stiftpiskede æggehvider (pasteuriserede)
  • Pynt:
  • Fintreven skal af ubehandlet lime

Sådan gør du:

  1. Pisk æggeblommer og sukker tykt med citronskal. Læg husblassen i blød i koldt vand 4-5 minutter, hvorefter den knuges godt af og smeltes over vandbad eller ved meget svag varme i en gryde med teflonbelægning. Afkøl husblassen med citron-limesaften − og lad den blive helt kold. Pisk den afsvalede husblas i fromagen og vend æggehviderne i. Rør og vend i fromagen, til den begynder at stive, derefter fordeles den i skåle og stilles køligt til serveringen, hvor den pyntes med reven limeskal.
  2. Tip! Hæld ikke fromagen for tidligt op i skålene, så har den tilbøjelighed til
  3. at dele sig.
  4. 215 kcal. pr. person Traditionel citronfromage 480 kcal. pr. person.