Citrontærter med passionsfrugt
Citrontærterne er skønne både som dessert eller til en kop te.
8 personer
Creme:
- 2-3 tsk. fintrevet usprøjtet citronskal
- ¾ dl citronsaft
- 4 æggeblommer, evt. pasteuriserede
- 100 g sukker
- 2 tsk. majsstivelse
- 1 dl piskefløde
- 1 spsk. sukker til at drysse over den færdige creme
- 100 g smør
- 200 g hvedemel
- 3 spsk. sukker
- 1 æggeblomme
- evt. koldt vand
- 4 blade husblas
- 1 dl vand
- ½ dl citronsaft
- 1½ dl passionsfrugtkød
- 100 g sukker
- flødeskum
Sådan gør du
- Kom alle ingredienserne til cremen i en gryde, og pisk dem sammen til en jævn masse. Varm den op under omrøring, til massen tykner til en creme. Cremen skal småboble ½-1 min. Kom derefter cremen i en skål. Drys sukker over, og afkøl den.
- Smuldr smørret i melet, og tilsæt sukkeret. Saml dejen med æggeblomme og evt. lidt koldt vand. Lad dejen hvile 30 min. i køleskab. Udrul derefter dejen.
- Smør 4 tærteforme med en diameter på ca. 10 cm med smør. Fordel dejen i formene. Bag tærtebundene ca. 25 min. ved 200 gr., til de er gyldne. Afkøl bundene.
- Fordel cremen i tærtebundene, og lad tærterne trække 1 time i køleskab.
- Udblød husblassen 10 min. i koldt vand. Kog de øvrige ingredienser til passionsfrugtgeléen sammen i en gryde i 3-4 min.
- Tag gryden fra varmen. Tag husblassen op, og knug vandet ud af den. Kom husblassen i passionsfrugtblandingen, og rør rundt, til den er opløst. Lad geléen afkøle, til den er næsten kold.
- Fordel den over citrontærterne. Stil igen tærterne tildækket i køleskab i ca. 4 timer. Server tærterne med flødeskum.