Skøn citrontærte med hjemmelavet creme
Frisk og lækker tærte med citron. Her får du opskriften på en nem tærte med masser af god smag fra citronen og den hjemmelavede creme.
6-8 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 25 min.
- Bagetid: ca. 40 min.
- Mørdej:
- 150 g hvedemel
- 100 g smør
- 2 spsk. sukker
- 1 æggeblomme
- Citroncreme:
- 4 æggeblommer
- 100 g sukker
- 1 stang vanilje (kornene)
- 3 spsk. hvedemel
- 5 dl mælk
- 3 citroner (øko)
- Pynt: evt. flødeskum og lidt strimlet citronskal (øko)
- Tilbehør: ekstra flødeskum
Sådan laver du citrontærte
- Bland ingredienserne til mørdejen, og lad den hvile tildækket på køl i 30 min.
- Fordél dejen i en smurt tærteform (ca. 24 cm i diameter). Forbag den ved 200 grader i ca. 10 min. på midterste ovnribbe.
- Creme: Pisk æggeblommer med sukker. Rør vaniljekorn og mel i. Pisk kogende mælk ned i blandingen. Kom finrevet citronskal og citronsaft af alle 3 citroner i. Kom blandingen i gryden igen, og varm den op under omrøring, til det tykner.
- Kom citroncremen i tærten.
- Bag tærten ved 175 grader på midterste ovnribbe i 30-35 min. Afkøl, og pynt med flødeskum og citronskal.
10 fantastiske tærter
PRØV OGSÅ:Cremeboller