Opskrift på citrussalat med orangemandler

Citrussalat med orangemandler

En lækker og frisk dessert, som kan opgraderes med flere af sæsonens frugter og også spises til morgenmad.

2

Ingredienser

  • 1 appelsin (økologisk)
  • 1 grapefrugt (økologisk)
  • 1 spsk Multisød
  • 1 bundt mynte
  • 10 g mandler
  • 15 g orangemarmelade
  • 50 g DDV yoghurt
  • Mynte

Sådan laver du citrussalat:

  1. Riv lidt skræl af de to citrusfrugter og kom dem i en skål.
  2. Skræl frugterne, skær fileter ud af dem og kom dem i skålen. Pres saft af resten af frugterne og smag saften til med Multisød. Tilsæt hakket mynte og bland det hele sammen i skålen. Rør rundt og lad gerne salaten trække lidt.
  3. Vend mandlerne med orangemarmeladen.
  4. Bred dem ud på bagepapir, der ligger oven på en bageplade. Bag dem i en 200° varm ovn, indtil marmeladen har sat sig som en karamelliseret overflade på mandlerne.
  5. Anret citrussalaten med de karamelliserede mandler og yoghurten. Pynt med mynte.