Sådan laver du Claus Meyers risalamande
Den her risengrød er doseret til at blive brugt til risalamande, så risengrøden er mere lind og ikke så tung. Det betyder, at du ikke behøver at røre så meget fløde i den - og derfor er den lettere og smager bedre.
Risalamande til 5 personer
Ingredienser
- 1 stor tykbundet gryde med låg der kan gå i ovnen.
- 130 g grødris
- 1 l sødmælk
- 1 vaniljestang
- 75 g sukker
- 1 knsp salt
- 75-100 g smuttede mandler
- 4 dl piskefløde
- Tilbehør: Kirsebærsauce
Sådan laver du risalamande
- Varm ovnen op til 200 grader.
- Skyl risene og kog dem forsigtigt op med mælken i en tykbundet gryde. Rør rundt hele tiden. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom vaniljekorn og stangen ned i risene sammen med sukker og salt.
- Sæt låg på gryden, og sæt den ind i ovnen i ½ time. Bliv ikke nervøs over, at den er så flydende, som den er. Lad risengrøden køle helt af. Fisk vaniljestængerne op. Hak mandlerne groft.
- Pisk fløden, indtil den har til konsistens som en tyk ymer, og vend den forsigtigt rundt i risengrøden sammen med mandlerne.
- Lad risalamanden stå og sætte sig, og servér den med en god kirsebærsauce.
Julens dejligste opskrifter
-
Sådan får du sværen på flæskestegen sprød
-
12 gode tip: Sådan laver du den bedste risengrød
-
5 lækre opskrifter: Sådan laver du nemt hvid gløgg
-
Jødekager: Den bedste opskrift
-
Hjemmelavede klejner: Farmors bedste opskrift
-
Blomsterbergs brunkager
-
Fedtebrød med romglasur
-
Test dig selv: Hvilken julesmåkage er du?
-
Julens varme drikke: Hvid gløgg med lakrids, romtoddy & julekaffe
-
Opskrift på de lækreste julefrikadeller
-
Vaniljekranse fra Den Gamle By
-
Klassisk ribbensteg med sprød svær
-
Julefrokost: Moderne opskrifter med et strejf af traditioner
-
Sådan finder du gaven til hende, der har alt
Julens bedste småkager
PRØV OGSÅ:Hjemmelavet kirsebærsauce trin for trin