Opskrift på crackers

Crackers til ostebordet

Servér de sprøde crackers med valnødder og syrlige tranebær til osten på julefrokostbuffeten.

50

Ingredienser

  • 30 g mandler
  • 30 g græskarkerner
  • 30 g solsikkefrø
  • 30 g rugflager
  • 30 g sesamfrø
  • 50 g havreklid
  • 1 tsk salt (ca 10 g)
  • 100 g rugmel
  • 110 g kamutmel eller hvid hvede
  • 1 dl rapsolie (80 g)

Sådan laver du crackers

  1. Hak mandlerne fint. Bland dem og resterende ingredienser sammen i en skål. Rør godt og lad dejen stå og trække 5 min. Del dejen i to portioner.
  2. Læg den ene dejportion på et stykke bagepapir og læg et stykke bagepapir ovenpå. Rul dejen ud mellem de to stykker bagepapir med en kagerulle. Eller tryk dejen ud med hænderne.
  3. Bages øverest i ovnen ved 220 grader i ca. 15 min.
  4. Hold øje med dem, så de ikke bliver for mørke, men de må heller ikke få for lidt – ellers bliver de ikke sprøde.
  5. Afkøl det færdigbagte crakers. Bræk dem til små stykker.

Tip

Medbring eller servér både magre (max 17%) og fuldfede oste til din julefrokost Prøv f.eks. primmadonna light, Fransk landbrie 11%, Rygeost max max 10%, Sct. Clemens blu 17%, Castello light 11%, Soignon gedeost 13%. Kig i dit lokale supermarked eller se sitet Net-ost.dk