Crackers til ostebordet
Servér de sprøde crackers med valnødder og syrlige tranebær til osten på julefrokostbuffeten.
50
Ingredienser
- 30 g mandler
- 30 g græskarkerner
- 30 g solsikkefrø
- 30 g rugflager
- 30 g sesamfrø
- 50 g havreklid
- 1 tsk salt (ca 10 g)
- 100 g rugmel
- 110 g kamutmel eller hvid hvede
- 1 dl rapsolie (80 g)
Sådan laver du crackers
- Hak mandlerne fint. Bland dem og resterende ingredienser sammen i en skål. Rør godt og lad dejen stå og trække 5 min. Del dejen i to portioner.
- Læg den ene dejportion på et stykke bagepapir og læg et stykke bagepapir ovenpå. Rul dejen ud mellem de to stykker bagepapir med en kagerulle. Eller tryk dejen ud med hænderne.
- Bages øverest i ovnen ved 220 grader i ca. 15 min.
- Hold øje med dem, så de ikke bliver for mørke, men de må heller ikke få for lidt – ellers bliver de ikke sprøde.
- Afkøl det færdigbagte crakers. Bræk dem til små stykker.