Skøn cremet chokolademousse med et strejf af jul
Let og cremet mælkechokolademousse medsmå stykker af ristet hasselnød. Her pyntetmed guldnødder, guldperler og guldstøv.
Mousse til 6 personer
Total:40 minutter
Ingredienser
- Mousse:
- 50 g hasselnødder
- 200 g mælkechokolade af god kvalitet
- 100 ml (mini)mælk
- 200 ml piskefløde
- Pynt:
- 20 g mælkechokolade af god kvalitet
- chokoladeperler
- spiseligt guldstøv
Sådan laver du chokolademouse til jul
- Rist hasselnødderne i ca. 5 minutter ved 200 grader, og gnub hinderne af i et rent viskestykke.
- Lad nødderne køle af, og hak halvdelen fint. Gem resten til pynt.
- Smelt mælkechokoladen i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen.
- Bring mælk til kogepunktet i en gryde, og hæld det langsomt over chokoladen, mens du rører i midten af skålen med en dejskraber. Fortsæt med at røre, til massen samler sig og bliver smuk og blank.
- Pisk fløden til let skum, og vend lidt af det i chokoladen. Tilsæt de små hasselnøddestykker.
- Vend derefter forsigtigt resten af skummet i. Fordel moussen i små skåle, og lad den sætte sig i køleskabet natten over.
Sådan laver du chokolademouse til jul
- Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og kom den i en frysepose med lille hul i det ene hjørne.
- Drizzl lidt chokolade ud på hver mousse.
- Pensl chokoladeperler og de ristede hasselnødder med guldstøv, og placer dem forsigtigt på mousserne. Server straks.
Julens bedste småkager
PRØV OGSÅ:Valnøddelagkage fra Svinkløv