Chokolademousse til jul

Skøn cremet chokolademousse med et strejf af jul

Let og cremet mælkechokolademousse medsmå stykker af ristet hasselnød. Her pyntetmed guldnødder, guldperler og guldstøv.

Mousse til 6 personer

Total:40 minutter

Ingredienser

  • Mousse:
  • 50 g hasselnødder
  • 200 g mælkechokolade af god kvalitet
  • 100 ml (mini)mælk
  • 200 ml piskefløde
  • Pynt:
  • 20 g mælkechokolade af god kvalitet
  • chokoladeperler
  • spiseligt guldstøv

Sådan laver du chokolademouse til jul

  1. Rist hasselnødderne i ca. 5 minutter ved 200 grader, og gnub hinderne af i et rent viskestykke.
  2. Lad nødderne køle af, og hak halvdelen fint. Gem resten til pynt.
  3. Smelt mælkechokoladen i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen. 
  4. Bring mælk til kogepunktet i en gryde, og hæld det langsomt over chokoladen, mens du rører i midten af skålen med en dejskraber. Fortsæt med at røre, til massen samler sig og bliver smuk og blank.
  5. Pisk fløden til let skum, og vend lidt af det i chokoladen. Tilsæt de små hasselnøddestykker.
  6. Vend derefter forsigtigt resten af skummet i. Fordel moussen i små skåle, og lad den sætte sig i køleskabet natten over.

Sådan laver du chokolademouse til jul

  1. Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og kom den i en frysepose med lille hul i det ene hjørne.
  2. Drizzl lidt chokolade ud på hver mousse.
  3. Pensl chokoladeperler og de ristede hasselnødder med guldstøv, og placer dem forsigtigt på mousserne. Server straks.