Crepes med ananas og ingefær

Crepes med ananas og ingefær

Nem og frisk dessert - ingefær og ananas i friskbagte pandekager.

2 personer

Ingredienser

  • Dej til pandekager/crepes:
  • 1 æg
  • 1 dl mælk
  • 50 g hvedemel
  • 1⁄4 tsk salt (+ evt. 1⁄2 tsk sukker)
  • 15 g smeltet smør
  • Fyld:
  • 1 usprøjtet appelsin
  • 1 stk. frisk ingefær
  • 3 spsk honning eller sirup
  • 1⁄2 lille ananas eller 1 dåse ananas
  • Tilbehør: evt. vaniljeis

  1. Blend æg, mælk, mel og salt (til søde pandekager tilsættesogså sukker) sammen til en glat dej og lad den hvile i køleskabetmindst 30 min. Tilsæt smeltet smør og bag dejen påen varm pande til ca. 4 pandekager. Beregn ca. 1⁄2 dl dej pr.pandekage.
  2. Riv appelsinskallen fint og pres saften. Kom det i en grydesammen med 1 tsk fintrevet ingefær og honning eller sirup.Giv det et opkog.
  3. Skær ananassen i små stykker og venddem i lagen. Lad det simre 5 min.
  4. Server i varme crepes oggiv evt. en kugle vaniljeis til.