Crepes med ananas og ingefær
Nem og frisk dessert - ingefær og ananas i friskbagte pandekager.
2 personer
Ingredienser
- Dej til pandekager/crepes:
- 1 æg
- 1 dl mælk
- 50 g hvedemel
- 1⁄4 tsk salt (+ evt. 1⁄2 tsk sukker)
- 15 g smeltet smør
- Fyld:
- 1 usprøjtet appelsin
- 1 stk. frisk ingefær
- 3 spsk honning eller sirup
- 1⁄2 lille ananas eller 1 dåse ananas
- Tilbehør: evt. vaniljeis
- Blend æg, mælk, mel og salt (til søde pandekager tilsættesogså sukker) sammen til en glat dej og lad den hvile i køleskabetmindst 30 min. Tilsæt smeltet smør og bag dejen påen varm pande til ca. 4 pandekager. Beregn ca. 1⁄2 dl dej pr.pandekage.
- Riv appelsinskallen fint og pres saften. Kom det i en grydesammen med 1 tsk fintrevet ingefær og honning eller sirup.Giv det et opkog.
- Skær ananassen i små stykker og venddem i lagen. Lad det simre 5 min.
- Server i varme crepes oggiv evt. en kugle vaniljeis til.