Culotte med forårssalat
Hvidløgsost på toppen giver culottestegen ekstra proteiner og særlig god smag.
8
Ingredienser
- 1 kg culottesteg
- 1 pakke Philadelphia light
- 2 fed presset hvidløg
- 175 g rygeost
- 1 dl skyr
- 2 spsk mayonnaise
- salt og friskkværnet peber
- 10 radiser
- 1/2 bundt asparges
- 1/2 agurk
- 1 bundt purløg
- 2 stængler bladselleri
- 1 blomme
- 3 skiver rugbrød med kerner
- 3 spsk flydende kærgården eller kokosolie
- 1 spsk nigellafrø (kan udelades)
Sådan gør du:
- 1/ Pus stegen for sener, skær riller i fedtlaget og skær to dybe fuger, hvor en blanding af Philadelphia og hvidløg fyldes i.
- 2/ Stil stegen ind i en 225 grader varm og skru ned på 180 grader med det samme. Lad stegen stege i ca. 1 time – når centrumtemperaturen når ca. 65 grader, er den færdig.
- 3/ Bland rygeost, skyr og mayonnaise, og smag til med salt og peber. Skær grøntsagerne i fine stykker, hak purløg og vend det hele i rygeostdressingen.
- 4/ Skær rugbrødet i tern, steg dem i flydende fedtstof nogle minutter, drys med salt og peber og vend evt. i nigellafrø til sidst.
- 5/ Server skiver af kød med forårssalat toppet med rugbrødscroutoner.
- Få mere inspiration til lækker mad på ALTfordamerne.dk/opskrifter og GASTRO.dk
- 400 kcal pr. person
PRØV OGSÅ: Kyllingefrikassé