Culotte med forårssalat

Culotte med forårssalat

Hvidløgsost på toppen giver culottestegen ekstra proteiner og særlig god smag.

8

Ingredienser

  • 1 kg culottesteg
  • 1 pakke Philadelphia light
  • 2 fed presset hvidløg
  • 175 g rygeost
  • 1 dl skyr
  • 2 spsk mayonnaise
  • salt og friskkværnet peber
  • 10 radiser
  • 1/2 bundt asparges
  • 1/2 agurk
  • 1 bundt purløg
  • 2 stængler bladselleri
  • 1 blomme
  • 3 skiver rugbrød med kerner
  • 3 spsk flydende kærgården eller kokosolie
  • 1 spsk nigellafrø (kan udelades)

Sådan gør du:

  1. 1/ Pus stegen for sener, skær riller i fedtlaget og skær to dybe fuger, hvor en blanding af Philadelphia og hvidløg fyldes i.
  2. 2/ Stil stegen ind i en 225 grader varm og skru ned på 180 grader med det samme. Lad stegen stege i ca. 1 time – når centrumtemperaturen når ca. 65 grader, er den færdig.
  3. 3/ Bland rygeost, skyr og mayonnaise, og smag til med salt og peber. Skær grøntsagerne i fine stykker, hak purløg og vend det hele i rygeostdressingen.
  4. 4/ Skær rugbrødet i tern, steg dem i flydende fedtstof nogle minutter, drys med salt og peber og vend evt. i nigellafrø til sidst.
  5. 5/ Server skiver af kød med forårssalat toppet med rugbrødscroutoner.
  6. Få mere inspiration til lækker mad på ALTfordamerne.dk/opskrifter og GASTRO.dk
  7. 400 kcal pr. person

TIP:

 Suppler med en råkost, eller lav dobbelt portion af forårssalaten, hvis du er bange for, I ikke bliver helt mætte.

PRØV OGSÅ: Kyllingefrikassé