Culottesteg med gratinerede kartofler og jordskokker

Culottesteg med gratinerede kartofler og jordskokker

En nem klassiker, hvor både kød og tilbehør skal passe sig selv i ovnen.

4

Ingredienser

  • 1 kalveculotte på ca. 1,2 kg
  • olivenolie til stegning
  • 3 kviste timian
  • 2 kviste oregano eller merian
  • 2 fed knust hvidløg
  • lidt olivenolie
  • ½ tsk revet citronskal
  • salt og peber
  • 750 g kartofler
  • 250 g jordskokker
  • 1 løg
  • 2 kviste timian, plukket
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 2 ½ dl piskefløde
  • 50 g revet ost
  • ¼ tsk muskatnød, revet
  • Tilbehør: grøn salat.

Sådan gør du

  1. Skær scenen af culotten, og rids fedtet på kryds og tværs med en skarp kniv. Brun kødet godt på alle sider i lidt olivenolie på en pande.
  2. Inden kødet sættes i ovnen, skræl da kartofler, jordskokker og løg, og skær dem i skiver. Læg det hele i et ovnfast fad, krydr med salt, peber, timian og hvidløg og vend det godt sammen.
  3. Bland fløde og revet ost i en skål, krydr med lidt revet muskat og hæld det over kartoflerne. Bag det i ovnen 45-50 min ved 185 grader, til grøntsagerne er møre.
  4. Kom kødet i et ovnfast fad, og krydr med timian, oregano eller merian, hvidløg, olivenolie, revet citronskal, salt og peber. Steg nu kødet i ovnen i 35 min ved 200 grader, og lad det hvile 15 minutter før udskæring.  
  5. Skær kødet i skiver, og servér med gratinerede kartofler og jordskokker, samt gerne en sprød grøn salat til. Prøv evt. denne tomatkompot som tilbehør.