Dampede muslinger i Pastis med rouille
Rouille (udtales ruij) er Sydfrankrigs bud på en krydret mayonnaise, der især anvendes i den be-rømte fiskesuppe, bouillabaise eller som her med muslinger.
Total:30 minutter
Ingredienser
- Rouille:
- ½ bagt eller grillet peberfrugt uden skal
- 2 tsk dijonsennep
- 1 knsp safran
- ½ fed hvidløg
- 2 pasteuriserede æggeblommer
- 1 dl olivenolie
- salt og sort peber
- ca 2 spsk citronsaft.
- Muslinger:
- 2 stængler bladselleri
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk olivenolie
- 1½ kg blåmuslinger, rensede og gået efter
- 1 glas pastis
- 1 stor håndfuld bredbladet persille.
Sådan laver du muslinger i pastis:
- 1. Til rouille kommes peberfrugt i en morter sammen med sennep, safran og hvidløg. Knus det til en lind pasta og kom det over i en skål. Bland æggeblommerne i og pisk langsomt olien i til du har en tyk mayonnaise. Smag til med salt, peber og citronsaft. Lad gerne rouillen trække et par timer eller til dagen efter.
- 2. Snit bladselleri og løg i tynde strimler. Hak hvidløget fint. Varm olien i en stor gryde og kom selleri og løg i. Svits dem i et par min ved middelvarme, og tilsæt så hvidløg. Rør rundt i det og kom muslingerne i gryden.
- 3. Hæld pastis over og vend det hele rundt, så alle muslinger dækkes af grøntsager og pastis. Kom låg på og sænk varmen til laveste blus. Lad muslingerne simre i 5-7 mir, til de har åbnet sig.
- 4. Hak persillen groft og vend den i muslingerne lige inden de serveres med rouille og godt brød.
- Prøv også braiseret lam med oliven, rosmarin og honning