Opskrift på dampede muslinger i Pastis med rouille

Dampede muslinger i Pastis med rouille

Rouille (udtales ruij) er Sydfrankrigs bud på en krydret mayonnaise, der især anvendes i den be-rømte fiskesuppe, bouillabaise eller som her med muslinger.

Total:30 minutter

Ingredienser

  • Rouille:
  • ½ bagt eller grillet peberfrugt uden skal
  • 2 tsk dijonsennep
  • 1 knsp safran
  • ½ fed hvidløg
  • 2 pasteuriserede æggeblommer
  • 1 dl olivenolie
  • salt og sort peber
  • ca 2 spsk citronsaft.
  • Muslinger:
  • 2 stængler bladselleri
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 1½ kg blåmuslinger, rensede og gået efter
  • 1 glas pastis
  • 1 stor håndfuld bredbladet persille.

Sådan laver du muslinger i pastis:

  1. 1. Til rouille kommes peberfrugt i en morter sammen med sennep, safran og hvidløg. Knus det til en lind pasta og kom det over i en skål. Bland æggeblommerne i og pisk langsomt olien i til du har en tyk mayonnaise. Smag til med salt, peber og citronsaft. Lad gerne rouillen trække et par timer eller til dagen efter.
  2. 2. Snit bladselleri og løg i tynde strimler. Hak hvidløget fint. Varm olien i en stor gryde og kom selleri og løg i. Svits dem i et par min ved middelvarme, og tilsæt så hvidløg. Rør rundt i det og kom muslingerne i gryden.
  3. 3. Hæld pastis over og vend det hele rundt, så alle muslinger dækkes af grøntsager og pastis. Kom låg på og sænk varmen til laveste blus. Lad muslingerne simre i 5-7 mir, til de har åbnet sig.
  4. 4. Hak persillen groft og vend den i muslingerne lige inden de serveres med rouille og godt brød.
  5. Prøv også braiseret lam med oliven, rosmarin og honning