Opskrift på eksotiske nudler

Eksotiske nudler

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    650 Kcal
  • Fedt:
    26 %
  • Protein:
    24 %
  • Kulhydrat:
    50 %

4

Ingredienser

  • 200 g ægnudler
  • 1 spsk jordnøddeolie
  • 1 snittet rødløg
  • 2-3 hakkede fed hvidløg
  • 1 udkernet, fintsnittet rød chili
  • 35 g hakkede cashewnødder eller peanuts
  • 400 g store rå rejer, evt. tigerrejer
  • 2 sammenpiskede æg
  • ¼ dl hønsebouillon
  • ¼ dl fish sauce
  • ¼ dl soyasauce
  • ¼ dl limesaft
  • 1 spsk sukker
  • 1 dl koriander- eller mynteblade.
  • 4 store icebergblade.
  • fintskåret purløg.
  • 1 pakke naan.

Sådan gør du

  1. Læg nudlerne i en skål, hæld kogende vand over og lad dem trække 10-15 minutter.
  2. Varm olien i en wok og rist løg og hvidløg, chili og nødder heri under omrøring et par minutter. Vip derefter det hele over på en tallerken.
  3. Kom rejerne i wokken og steg dem under omrøring, til de har skiftet farve! Tag dem op.
  4. Hæld æggene i – og steg under omrøring ca. 1 minut, til de er som blød røræg.
  5. Pisk de resterende ingredienserne til saucen sammen, hæld dem i wokken, tilsæt nudler, peanutblanding samt rejer og koriander, rør 1-2 minutter og servér retten i store icebergblade med naanbrød. Drys med purløg og lidt rødløg.