Opskrift på enebærgrillet poussin

Enebærgrillet poussin med salat af nye kartofler, radiser, rygeost og rugbrødscroutoner i sennepsvinaigrette

4

Ingredienser

  • 4 stk poussiner (små kyllinger på 4-500g)
  • Kryddersalt
  • 5stk. enebær
  • 3 laurbærblade
  • ½ tsk fennikelfrø
  • 12 sorte peberkorn
  • 25 g salt
  • Salat
  • 800 g nye, kogte kartofler
  • 1 agurk, skrællet
  • 1 bdt radiser
  • 100 g rygeost
  • 2dl rugbrøds croutoner (små tern af rugbrød ristet i en god spsk smør på panden)
  • salt og peber
  • Vinaigrette
  • 1 spsk grov sennep
  • 2 spsk æbleeddike
  • ¾ dl rapsolie
  • ½dl fed cremefraiche 38 %
  • 1 bdt purløg, fintsnittet
  • salt og friskkværnet peber
  • evt. kørvel

Sådan laver du poussiner

  1. 1. Knus alle ingredienserne til kryddersalten i en morter eller kaffemølle til pulver. Gnid poussinerne inderst og yderst med kryddersaltet, og lad dem trække i et par timer og gerne natten over.
  2. 2. Grill poussinerne eller steg dem i ovnen ved 225grader i 22-26min.
  3. 3. Skær de kogte nye kartofler i tykke skiver, den skrællede agurk i grove stykker og radiserne i tynde skiver.
  4. Rør en vinaigrette af sennep, eddike, olie, cremefraiche, purløg, salt og friskkværnet peber. Pluk rygeosten i grove stykker. Vend alle salat-ingredienserne forsigtigt sammen og smag til med salt og friskkværnet peber.
  5. 4. Ved servering kommes lidt mere purløg, evt. kørvel og rugbrødscroutoner over salaten, mens poussinerne serveres til.vin
  6. Tip:
  7. Poussiner er unge kyllinger, der med deres størrelse er mere festlige at servere. Regn med én per person.