Enebærgrillet poussin med salat af nye kartofler, radiser, rygeost og rugbrødscroutoner i sennepsvinaigrette
4
Ingredienser
- 4 stk poussiner (små kyllinger på 4-500g)
- Kryddersalt
- 5stk. enebær
- 3 laurbærblade
- ½ tsk fennikelfrø
- 12 sorte peberkorn
- 25 g salt
- Salat
- 800 g nye, kogte kartofler
- 1 agurk, skrællet
- 1 bdt radiser
- 100 g rygeost
- 2dl rugbrøds croutoner (små tern af rugbrød ristet i en god spsk smør på panden)
- salt og peber
- Vinaigrette
- 1 spsk grov sennep
- 2 spsk æbleeddike
- ¾ dl rapsolie
- ½dl fed cremefraiche 38 %
- 1 bdt purløg, fintsnittet
- salt og friskkværnet peber
- evt. kørvel
Sådan laver du poussiner
- 1. Knus alle ingredienserne til kryddersalten i en morter eller kaffemølle til pulver. Gnid poussinerne inderst og yderst med kryddersaltet, og lad dem trække i et par timer og gerne natten over.
- 2. Grill poussinerne eller steg dem i ovnen ved 225grader i 22-26min.
- 3. Skær de kogte nye kartofler i tykke skiver, den skrællede agurk i grove stykker og radiserne i tynde skiver.
- Rør en vinaigrette af sennep, eddike, olie, cremefraiche, purløg, salt og friskkværnet peber. Pluk rygeosten i grove stykker. Vend alle salat-ingredienserne forsigtigt sammen og smag til med salt og friskkværnet peber.
- 4. Ved servering kommes lidt mere purløg, evt. kørvel og rugbrødscroutoner over salaten, mens poussinerne serveres til.vin
- Tip:
- Poussiner er unge kyllinger, der med deres størrelse er mere festlige at servere. Regn med én per person.