Entrecote med stuvede kantareller og rucola
En nem gæsteret med de bedste råvarer.
7
Ingredienser
- 1 græskar af ca. 1 kg f.eks. hokkaido eller butternut
- olivenolie
- salt og peber
- lidt citron eller limesaft
- 200 g kantareller
- lidt olivenolie og smør
- ½ dl hvidvin
- 2 dl piskefløde
- 1 tsk dijonsennep
- salt og peber
- 6-8 entrecote
- 1 spsk olivenolie
- 1 spsk smør
- 3-4 kviste timian
- salt og peber
- 1 fed finthakket hvidløg
- ½ bakke rucola
- Tilbehør: kogte kartofler.
Sådan laver du entrecote:
- Halver græskaret og skrab kernerne ud. Skræl græskaret og skær det i stave eller mindre stykker. Kom græskarstykkerne på bageplade med bagepapir. Kom olivenolie, salt og peber på græskarstykkerne og bag dem i ovnen 25-30 min ved 200 grader til de er møre. Tag dem ud og krydr med citron eller limesaft og vend græskarstykkerne sammen med rucolasalat før servering.
- Rens kantarellerne fri for jord. Steg dem på en pande med lidt olivenolie og smør, og krydr med salt og peber. Tilsæt ½ dl hvidvin og lad det simre 1-2 min. Hæld piskefløde herved, og lad det simre indtil fløden bliver cremet i konsistens. Krydr med lidt dijonsennep, salt og peber.
- Steg bøfferne på en pande med olivenolie og lidt smør og krydr dem med frisk timian, salt, peber og hvidløg – steg dem ca. 3 min. på hver side.
- Server entrecote sammen med bagt græskar, rucola og kantareller, og spis kartofler til.
- Prøv også: Salat med krabbe, urter og citron