Ingefærkage opskrift

Ingefærkager

40 stk.

Ingredienser

  • 150 g blødt smør
  • 100 g flormelis
  • kornene af ½ vaniljestang
  • 1 æg
  • 275 g mel
  • 1 tsk revet citronskal
  • 20 g hakket eller revet syltet ingefær
  • 1 tsk revet frisk ingefær.

Sådan gør du

  1. 1. Pisk smør, flormelis og vaniljekorn sammen, indtil det er hvidt og luftigt. Rør ægget i smørmassen og dernæst melet. Tilsæt citronskal, hakket eller revet syltet ingefær, frisk revet ingefær og ælt dejen hurtigt sammen, til den er jævn.
  2. 2. Pak dejen i bagepapir, gerne med højde på dejen af 1½ cm, så slipper du for at rulle dejen ud, når den har hvilet i køleskabet 1 time.
  3. 3. Skær lange tynde skiver af dejen af ca. 3 mm tykkelse, placér de lange smalle ingefærsmåkager på bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen ved 175 grader 8-10 min., til de er gyldne.
  4. 4. Afkøl de sprøde ingefær-småkager og pak dem herefter i lufttæt beholder, så de holder sig sprøde.