Fishpie med kartoffelmoslåg
4
Ingredienser
- Mos
- 1 kg kartofler
- 50 g smør
- 1 tsk groft salt
- hvid peber
- Fyld
- 500 g laks uden skind
- 100 g tigerrejer
- 150 g røget laks eller hellefisk
- ¼ l piskefløde
- 1 god håndfuld dild
- ½ tsk groft salt
Sådan laver du tærten
- 1. Skræl kartoflerne, og kog dem helt møre i usaltet vand. Hæld vandet fra, og mos kartoflerne sammen med smør. Smag til med salt og godt med hvid peber.
- 2. Tænd ovnen på 200 grader. Skær laksen i grove stykker, og kom den i et ovnfast fad sammen med tigerrejerne. Skær den røgede fisk i små tern, og bland med resten af fisken. Hæld piskefløden over, og hak dilden groft, og kom den over. Drys til sidst med salt.
- 3. Fordel mosen over fiskefyldet, og rids den med en gaffel. Bag tærten i ovnen i 30-35 min, til mosen er gylden, og sovsen begynder at boble op langs kanterne.