Fisk i sursød sovs
Kinesisk sursød sovs smager dejligt i mange forskellige sammenhænge. Her følger en opskrift hvor den karakteristiske sovs blandes med fisk.
2 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 15 min.
- Koge/stegetid: 10 min.
- 300 g filet, f.eks. torsk eller pangasius
- 1 fed hvidløg (finthakket)
- 2 tsk ingefær (finthakket)
- 2-3 spsk olie
- 1 rød peberfrugt (i tern)
- 150 g sukkerærter (fintsnittede)
- 1 dl bouillon
- 1 spsk soja
- 1 spsk sherry
- 1 spsk tomatpuré
- 1-2 spsk vineddike
- 1-2 spsk farin
- 2 forårsløg (fintsnittede)
- salt og peber
- Skær fisken i tern og krydr med salt og peber. Svits hvidløg og ingefær i en wok eller stegepande med olie 1 min.
- Tilsæt peberfrugt og sukkerærter og steg 1 min. '
- Tilsæt fisk, bouillon og resten af ingredienserne undtagen forårsløg.
- Giv det et opkog og lad retten simre 5 min., til fisken er gennemvarm.
- Tilsæt forårsløg og smag til med salt og peber – og evt. lidt mere farin/eddike.
- Server med kogte ris