Fisk i sursød sovs

Fisk i sursød sovs

Kinesisk sursød sovs smager dejligt i mange forskellige sammenhænge. Her følger en opskrift hvor den karakteristiske sovs blandes med fisk.

2 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 15 min.
  • Koge/stegetid: 10 min.
  • 300 g filet, f.eks. torsk eller pangasius
  • 1 fed hvidløg (finthakket)
  • 2 tsk ingefær (finthakket)
  • 2-3 spsk olie
  • 1 rød peberfrugt (i tern)
  • 150 g sukkerærter (fintsnittede)
  • 1 dl bouillon
  • 1 spsk soja
  • 1 spsk sherry
  • 1 spsk tomatpuré
  • 1-2 spsk vineddike
  • 1-2 spsk farin
  • 2 forårsløg (fintsnittede)
  • salt og peber

  1. Skær fisken i tern og krydr med salt og peber. Svits hvidløg og ingefær i en wok eller stegepande med olie 1 min.
  2. Tilsæt peberfrugt og sukkerærter og steg 1 min. '
  3. Tilsæt fisk, bouillon og resten af ingredienserne undtagen forårsløg.
  4. Giv det et opkog og lad retten simre 5 min., til fisken er gennemvarm.
  5. Tilsæt forårsløg og smag til med salt og peber – og evt. lidt mere farin/eddike.
  6. Server med kogte ris