Fiskeburger med urtedressing

Lav selv: Byens bedste fiskeburger med sprød fisk

En hjemmelavet, sprød fiskeburger med citronmayo er en lækker måde at få fisk på – garanteret et hit hos ungerne!

4 personer

Ingredienser

Råsyltet agurkesalat

  • 1 hel agurk
  • 2 spsk sukker
  • 1 spsk salt
  • 2 dl lagereddike
  • friskværnet peber

Citronmayo med krydderurter

  • 1 bundt dild
  • 1 bundt purløg
  • 1 spsk grov sennep
  • 1 usprøjtet citron

Sprød fisk

  • 4 store fiskefileter
  • 1 æg
  • 200 g grov rasp (f.eks. pankorasp)
  • salt og peber

Desuden

  • 100 g feldsalat
  • 4 burgerboller

  1. Agurker: Skyl agurken, og skær den i tynde skiver på et mandolin- eller rivejern. Kom agurkeskiverne i en skål. Drys med sukker og salt. Hæld eddiken over, og krydr med friskkværnet peber. Dæk skålen til med et stykke køkkenrulle, og lad agurkesalaten råmarinere i en 30-40 minutter på køkkenbordet, mens resten tilberedes.
  2. Citronmayo: Hak dild og purløg helt fint. Kom mayonnaise i en skål. Tilsæt krydderurter og sennep. Skyl citron, riv skallen fint, og gem den til raspen. Pres saft fra en halv citron ned i mayonnaisen, og rør den sammen. Smag til med salt og peber.
  3. Sprød fisk: Dup fiskefileterne tørre. Pisk ægget sammen i dyb tallerken. Kom rasp i en anden dyb tallerken. Krydr raspen med citronskal, salt og peber. Dyp fiskefileterne først i æg, og derefter i raspen. Steg dem i godt med på begge sider, til de er gyldne og lige akkurat gennemstegte.
  4. Burger: Lun burgerbollerne, og smør dem med citronmayonnaise. Læg feldsalat på, efterfulgt af fiskefilet. Top med råmarineret agurkesalat.