Opskrift på fiskefrikadeller med agurkesalat

Fiskefrikadeller med agurkesalat

Hjemmelavede fiskefrikadeller smager helt guddommeligt.

4

Ingredienser

  • 800 g hakket torsk
  • 15 g salt
  • 1,5 dl mælk
  • 1 dl piskefløde
  • 2 æg
  • 1 bundt purløg, finthakket
  • 1 bundt dild, finthakket
  • 2 skalotteløg, finthakket.
  • Agurkesalat
  • 2 agurker
  • 500 g salt
  • ½ l eddike
  • ½ l vand
  • ½ kg sukker
  • 2 blade frisk laurbær
  • 5 g sorte peberkorn.
  • Tilbehør
  • Friskbagt rugbrød og grov remoulade

Sådan laver du frikadeller med agurkesalat

  1. Rør den hakkede torsk sej med salt. Tilsæt mælk og fløde lidt efter lidt, og tilsæt æggene et ad gangen. Vend til sidst purløg, dild, og skalotteløg i.
  2. Lad farsen hvile i 2 timer før du steger frikadellerne på en varm pande med smør.
  3. Skær agurkerne i skiver, drys salt over dem og vend rundt så alle agurkerne er dækket af salt. Lad dem salte i 6 timer, hvorefter de udvandes til de er tilpas salte. Kog vand, sukker, eddike, laurbær og peber op og hæld lagen over agurkerne.
  4. Lad dem trække i mindst 48 timer.
  5. Prøv også sommersalat med røget makrel og rugkerner
  6. Få mere inspiration til lækker mad på http://www.altfordamerne.dk/opskrifter/