Fiskefrikadeller med hjemmerørt remoulade
Hjemmelavede fiskedeller sammen med en nem hjemmerørt remoulade og sprød salat spreder madglæde i hverdagen. En let og klassisk opskrift. Servér fx med kogte kartofler eller lidt rugbrød til.
4
Ingredienser
Fiskefrikadeller
- 400 g torskefilet uden skind og ben
- 1 tsk groft salt
- 1 lille løg
- 1 æg
- 1 dl rasp
- 1 dl mælk
- friskkværnet peber
- smør og olie til stegning
Remoulade
- 100 g mayonnaise
- 3 spsk cremefraiche
- 2 tsk stødt karry
- 1 tsk dijonsennep
- 2 spsk kapers
- 1 bundt persille (25 g)
- 100 g syltede grøntsager, f.eks. glas fra Picadilly
- flagesalt og peber
Spidskålsalat
- 3 spsk boghvede
- 2 tsk dijonsennep
- 1 spsk vineddike
- 2 spsk olivenolie
- 1 tsk flydende honning
- 1 spidskål
- ½ tsk salt
- ½ tsk sukker
- 2 æbler
Tilbehør
- Kogte nye kartofler eller rugbrød
Sådan gør du:
- Fiskefarsen: Drys torsken med salt, og hak den groft. Kom fisken i en foodprocessor. Pil og riv løget og tilsæt. Kør til en fars.
- Kom farsen i en skål, og tilsæt æg, rasp og mælk. Krydr med friskkværnet peber, og lad farsen hvile i køleskabet ca. 30 minutter.
- Remoulade: Rør mayonnaisen med cremefraiche, karry, sennep og kapers. Skyl og hak persillen, og kom i dressingen sammen med syltede grøntsager. Smag til med salt og peber.
- Salat: Rist boghvedekerner gyldne på en tør pande og afkøle. Rør sennep sammen med eddike, olivenolie og honning. Halver kålen, fjern stokken, og snit kålen fint. Drys med salt og sukker, og kram den godt. Skær æblerne i kvarte, fjern kernehus og skær æblerne i tynde både. Vend kål og æbler med dressingen, og smag til med flagesalt og peber. Drys med ristede boghvedekerner.
- Steg deller: Rør fiskefarsen igennem og tilsæt lidt mere mælk, hvis den er blevet for fast. Form frikadeller med en ske dyppet i koldt vand, og steg på en pande med smør og olie i 6-7 minutter på hver side, til de er gyldne og gennemstegte.
- Server fiskefrikadellerne med spidskålssalat, remoulade og kogte kartofler eller rugbrød.