Hummus og fladbrød

Nem sommermad: Fladbrød med hummus og tomatsalat

En simpel hummus får ofte hovedrollen i dagens måltid hjemme hos os. Jeg har selv lavet den, men kender du en (f.eks. din grønthandler eller Emmerys), der laver den godt, så køb den og nyd, at din mad er klar på 5 minutter.

Hovedret til 2

Total:12 minutter

Ingredienser

  • HUMMUS:
  • 200 g kogte kikærter
  • 1 tsk tahini
  • saft af 1 citron
  • 1 tsk knust spidskommen
  • salt
  • DESUDEN:
  • 2-4 fladbrød
  • olivenolie
  • bunkevis af tomater ( eller ca. 3-500 g)
  • olivenolie
  • salt
  • Lidt plukket oregano & timian
  • citronbåde

Såådan laver du fladbrød med hummus

  1. Blend kikærter, tahini, citronsaft og spidskommen i en foodprocessor, og smag til med salt.
  2. Dryp brødet med en smule olivenolie, og grill det på en varm grillpande (eller lun det i en ovn).
  3. Skær tomaterne i mundrette stykker, og vend dem med olivenolie og lidt salt.
  4. Top varme fladbrød med tomater og friske krydderurter. Servér med citronbåde til.
  5. TIP: Du kan også toppe dit fladbrød med masser af basilikum eller rucolasalat.