Flæskestegssandwich med kålsalat

Skøn flæskestegssandwich i sommerversion

Der er næsten intet bedre end en saftig flæskestegssandwich! Denne sommerlige version er med en frisk kålsalat, der smager fantastisk sammen med stegen.

4 personer

Ingredienser

Flæskesteg:

  • 1½ kg flæskesteg uden ben og med ridset svær
  • 2 spsk. groft køkkensalt
  • 4-5 laurbærblade
  • 3 kviste timian
  • 2 gulerødder
  • 2 skalotteløg
  • 5 dl vand

Kålsalat:

  • 250 g rød spidskål
  • 250 g spidskål
  • 2 æbler
  • 1 rødløg
  • 100 g hasselnødder
  • 1 bundt bredbladet persille
  • 2 spsk. æbleeddike
  • 6 spsk. nøddeolie
  • salt og peber

Desuden:

  • 4 boller
  • 4 spsk. mayonnaise
  • 1 spsk. Dijon sennep

Sådan gør du:

  1. Læg flæskestegen på en ovnrist over en bradepande. Tjek, at sværen er ridset dybt – hvis ikke, så gør det med en skarp kniv, men rids ikke ned i kødet.
  2. Gnid sværen med salt, og stik laurbærblade ned i rillerne. Drys med hakket timian.
  3. Skræl gulerødderne, pil løgene, og læg dem i bradepanden. Hæld vandet ved. Sæt bradepanden i en kold ovn, og tænd den på 200 gr. Lad flæskestegen stege i 1½ time.
  4. Tjek, om sværen er sprød. Hvis den ikke er, så tænd for ovnens grill, og grill stegen i ca. 5-6 min. − hold øje med, at den ikke bliver brændt.
  5. Kålsalat: Snit kålen helt fint i strimler. Skær æbler og løg i tynde fine både.
  6. Hak hasselnødderne groft. Skyl og hak persillen.
  7. Vend den snittede kål, æblebåde, løg med æbleeddike og nøddeolie. Krydr med salt og peber. Vend de hakkede nødder og persille i salaten.
  8. Lun bollerne. Rør mayonnaise sammen med sennep. Smør bollerne med sennepsmayo, og læg skiver af flæskesteg og kålsalat på. Læg burgeren sammen.