Flæskesteg med sprøde svær.

Sådan får du sværen på flæskestegen sprød

Saftig stegt flæskesteg med sprød svær er skønt. Gem resterne af stegen til lækre flæskestegssandwich i juledagene. Lav f.eks. en hurtig spicy agurkesalat, og server dine sandwiches med skiver af kød, sprød salat, rødkål og agurkesalat.

Flæskesteg med sprød svær til 6-8 personer

Total:2 timer

Ingredienser

Sådan steger du flæskesteg med sprød svær

  1. Tjek at sværen på din flæskesteg er ridset gennem svær og fedt, ellers ridser du forsigtigt med en skarp kniv mellem sværene (på den måde bliver sværene nemmere sprøde).
  2. Læg flæskestegen i et ovnfast fad, gnid salt på sværen. Sæt stegen i en kold ovn, tænd ovnen på 200 grader, og steg flæskestegen i 1½ time, til den er gennemstegt med en centrumstemperatur på ca. 65 grader. Lad stegen hvile i 15 minutter, før den skæres i skiver.
  3. LÆS MERE: Her er julens bedste vine
  4. Hvis sværen ikke er sprød ved spisetid, skrues ovnen op på 275 grader eller grill. Sæt flæskestegen ind under grillen, og steg den, indtil sværen er sprød. Husk at holde øje med, at den ikke bliver brændt.
  5. STOR GUIDE: Sådan laver du julemaden uden stress
  6. Skær skiver af flæskestegen, og anret på et fad. Server med sauce, brunede og hvide kartofler, rødkål og juleinspirerede salater med sprødt grønt og tørret frugt.
  7. TIP Beregn 175-200 g flæskesteg per person.

Vidste du...

God og rigelig mad har altid hørt julen til. Ved oldtidens solhvervsfester spiste man ekstra godt, og da grisen var det mest almindelige husdyr, så stod der især svinekød på menuen, bl.a. var grisehoved en yndet delikatesse.

I den katolske tid prøvede kirken at indskærpe mådehold i julespisningen og introducerede fisk som julemenu.

Det lykkedes ikke at udkonkurrere svinekødet, men vores nytårstorsk er stadig et levn herfra.

(Kilde: Hjemmets store juleleksikon)