Flæskesteg med syltede rødløg
Ingen jul uden flæskesteg – her giver vi den blot en lækker marinade med farin og soja.
Flæskesteg med syltede rødløg
Ingen jul uden flæskesteg – her giver vi den blot en lækker marinade med farin og soja.
(4 pers.)
1 ribbensteg (ca. 1,2 kg)
groft salt
Marinade:
1 spsk. brun farin
4 spsk. soja
2 spsk. sød sennep
2 fed hvidløg
5 peberkorn knust i morter
frisk timian
1. Tænd ovnen på 220 grader. Gnid ribbenstegen godt med groft salt, og kom den i en bradepande. Kom vand ved, så det dækker bunden. Stil stegen i ovnen i 15 minutter.
2. Rør ingredienserne til marinaden godt sammen. Tag stegen ud, og masser marinaden ind i stegen. Skru ned til 170 grader, og giv stegen yderligere 40 minutter. Dryp med marinade ca. hvert tiende minut.
3. Tag stegen ud, og lad den hvile 15 minutter. Skær i grove skiver, og server med syltede løg og rødkålssalat.
Syltede rødløg
(ca. 2 små glas eller et stort)
8 rødløg
2 dl vand
3 dl eddike
200 g sukker
3 laurbærblade
10 sorte peberkorn
1 bundt dild, fint snittet
Pil, og skær løg i skiver. Kog vand, eddike, sukker, laurbærblade og peberkorn op i en gryde. Kom løg og dild i skoldede sylteglas, og overhæld med lagen. Sæt låg på. Lad dem køle af, og stil i køleskab. Lad det trække et døgns tid inden brug.
► SE OGSÅ: Julens bedste flæskesteg
► SE OGSÅ: Flæskesteg med bagte rødder, timian og citron
► SE OGSÅ: Flæskesteg med lynsyltede agurker