Flæskesteg

Flæskesteg med syltede rødløg

Ingen jul uden flæskesteg – her giver vi den blot en lækker marinade med farin og soja.

Flæskesteg med syltede rødløg

Ingen jul uden flæskesteg – her giver vi den blot en lækker marinade med farin og soja.

(4 pers.)

1 ribbensteg (ca. 1,2 kg)

groft salt

Marinade:

1 spsk. brun farin

4 spsk. soja

2 spsk. sød sennep

2 fed hvidløg

5 peberkorn knust i morter

frisk timian

1. Tænd ovnen på 220 grader. Gnid ribbenstegen godt med groft salt, og kom den i en bradepande. Kom vand ved, så det dækker bunden. Stil stegen i ovnen i 15 minutter.

2. Rør ingredienserne til marinaden godt sammen. Tag stegen ud, og masser marinaden ind i stegen. Skru ned til 170 grader, og giv stegen yderligere 40 minutter. Dryp med marinade ca. hvert tiende minut.

3. Tag stegen ud, og lad den hvile 15 minutter. Skær i grove skiver, og server med syltede løg og rødkålssalat.

Syltede rødløg

(ca. 2 små glas eller et stort)

8 rødløg

2 dl vand

3 dl eddike

200 g sukker

3 laurbærblade

10 sorte peberkorn

1 bundt dild, fint snittet

Pil, og skær løg i skiver. Kog vand, eddike, sukker, laurbærblade og peberkorn op i en gryde. Kom løg og dild i skoldede sylteglas, og overhæld med lagen. Sæt låg på. Lad dem køle af, og stil i køleskab. Lad det trække et døgns tid inden brug.

► SE OGSÅ: Julens bedste flæskesteg

► SE OGSÅ: Flæskesteg med bagte rødder, timian og citron

► SE OGSÅ: Flæskesteg med lynsyltede agurker