Flæskestegssandwich med rødkål og chilimarinerede agurker

Flæskestegssandwich med rødkål og chilimarinerede agurker

Brug resterne af flæskestegen og rødkål til lækre sandwiches dagen efter.

Flæskestegssandwich med rødkål og chilimarinerede agurker til 4 personer

Total:30 minutter

Ingredienser

  • 1 agurk
  • ½ tsk salt
  • ½ dl æbleeddike
  • 1 dl rørsukker
  • 1½ tsk revet ingefær
  • 1 tsk rød chili, mellemstærk, fintsnittet
  • 4 spsk rødkål
  • Rest af flæskesteg – 1 eller 2 skiver pr. person
  • 4 gode sandwichboller, evt. lunet.

Sådan laver du flæskestegssandwich:

  1. 1. Skær agurken i tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Kom agurkeskiverne i et glas, og drys dem med lidt salt. Kom æbleeddike, rørsukker, ingefær og chili i en skål, og pisk det, indtil sukkeret er opløst. Hæld marinaden over agurkerne, og bland det godt sammen. Sæt låg på glasset, og sæt det i køleskabet. Lad agurkerne trække i marinaden, gerne 2-3 timer, og vend glasset undervejs, så marinaden fordeler sig.
  2. 2. Flæk bollerne, og kom rødkål, skiver af flæskesteg og en god skefuld marinerede agurker på. Læg den sammen, og spis med det samme.

Tip

Hvis du vil du have mere syrlige agurker, tilsætter du blot lidt ekstra æbleeddike.