Focaccia med grønt & rosmarin

Focaccia med grønt & rosmarin

Italienernes elskede brød – her med ekstra grønt i.

Focaccia til 4 personer

Total:2 timer 10 minutter

Ingredienser

  • 5 dl vand
  • 20 g gær
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk honning eller lidt sukker
  • 100 g groft speltmel
  • ca. 475 g hvedemel
  • 1 dl olivenolie til pensling
  • Fyld:
  • 1 rødløg
  • 2-3 fed hvidløg
  • ½-1 fennikel
  • 10 cherrytomater
  • 2-3 kviste rosmarin

Sådan gør du

  1. 1. Rør gær og vand sammen i en skål. Tilsæt salt, honning eller sukker, groft speltmel og hvedemel, og rør det godt sammen, til dejen er jævn og glat i konsistensen.
  2. 2. Drys en lille håndfuld hvedemel på bordet, og ælt dejen godt sammen. Dejen må godt være lidt blød. Dæk dejen med et klæde, og lad den hæve et lunt sted i 45 minutter. Pil rødløget og hvidløgsfedene, og skær det i skiver. Skær fenniklen i skiver, og halver tomaterne.
  3. 3. Kom dejen på bageplade beklædt med bagepapir, og pres dejen flad med hænderne. Stræk lidt i den, og pres fingerspidserne ned i dejen, så der kommer fordybninger.
  4. 4. Kom olivenolie på, og smør det ud over dejen. Kom også fennikel, rødløg, hvidløg og tomater på, og pres dem lidt ned i. Lad det hæve 30 minutter et lunt sted.
  5. 5. Bag brødet cirka 35 minutter ved 225 grader. Server brødet som frokostbrød, eller brug det til en grillmiddag eller suppe.
PRØV OGSÅ: Asparges-minitærte