Focacciabrød med kartofler
Næringsindhold
- Energi pr. person:628 Kcal
- Fedt:25 %
- Protein:14 %
- Kulhydrat:61 %
4
Ingredienser
- 25 g gær
- 2½ dl lunkent vand
- 1 spsk salt
- ca. 400 g hvedemel
- 400 g nye kartofler
- 1 pose frisk mozzarella
- 2 spsk olivenolie
- frisk rosmarin
- groft salt
- 70 g lufttørret skinke i skiver
- rucola.
Sådan laver du focacciabrød med kartofler
- Rør gæren ud i lunkent vand. Tilsæt salt, olivenolie samt hvedemel lidt af gangen. Rør dejen godt igennem, den skal være lidt klistret og sæt den til hævning 1 time et varmt sted.
- Rør dejen igennem og kom den ud på en bageplade med bagepapir. Tryk den flad og form den til en stor flad pizza.
- Lad den hvile 30 min.
- Skær kartofler og mozzarella i tynde skiver og fordel dem i et jævnt lag oven på dejen.
- Dryp med olivenolie og drys med rosmarin samt salt.
- Bag brødet ved 230 grader i ca. 14 min.
- Skær brødet i skiver og servér med lufttørret skinke og rucola på toppen. Dette brød er også skønt sammen med grillmad, suppe eller f.eks. italienske kødretter.