Opskrift på foie gras med brioche og pærechutney

Foie gras med brioche og pærechutney

Enten elsker man foie gras eller også gør man ikke, men prøv det.

Foie gras til 5 personer

Total:2 timer

Ingredienser

  • Foie gras:
  • 500 g andelever
  • 3 tsk cognac
  • 3 tsk sød riesling
  • salt, muskat, sort peber.
  • Brioche:
  • 25 g gær
  • 6 æg
  • 400 g smør
  • 500 g hvedemel
  • 45 g salt
  • 1,25 dl sødmælk.
  • Pære chutney:
  • 240 g tomat concassé (tomater, hvor indmaden er fjernet og skåret i små tern)
  • 120 g løg i tern
  • 120 g tørrede ribs
  • 60 g ingefær
  • 300 g sukker
  • 300 g hvidvinseddike
  • 120 g Granny Smith æbler i tern
  • 1 st kanel,
  • ½ tsk cayennepeber
  • ½ tsk safran,
  • saft og skal af 2 appelsiner
  • 750 g pære i tern.

Sådan gør du

  1. Foie gras:
  2. Befri leveren for blodårer og rens den. Pluk den i mindre stykker og marinerer den i cognac og riesling. Krydr med salt og peber.
  3. Kom den i en form, og stil den på køl natten over.
  4. Brioche:
  5. Rør alle ingredienser sammen, og lad dejen hvilke 3 timer på køl. Ælt den igennem og kom den i en rugbrødsform eller lignende. Lad dejen hvile på køl natten over. Bag ved 180 grader i 45 min.
  6. Pære chutney:
  7. Kog tomater, løg, ribs, ingefær, sukker, eddike, æbler, krydderier og appelsin sammen.
  8. Kog det ind til det begynder at karamellisere. Tilsæt herefter 750 g pærer i tern og kog yderligere 10 min. Kom chutneyen på patentglas og opbevares på køl.
  9. Server foie gras’en med brioche, pærechutney og diverse bitre salater – f.eks. frissé, feldsalat og endivie.