Foie gras med brioche og pærechutney
Enten elsker man foie gras eller også gør man ikke, men prøv det.
Foie gras til 5 personer
Total:2 timer
Ingredienser
- Foie gras:
- 500 g andelever
- 3 tsk cognac
- 3 tsk sød riesling
- salt, muskat, sort peber.
- Brioche:
- 25 g gær
- 6 æg
- 400 g smør
- 500 g hvedemel
- 45 g salt
- 1,25 dl sødmælk.
- Pære chutney:
- 240 g tomat concassé (tomater, hvor indmaden er fjernet og skåret i små tern)
- 120 g løg i tern
- 120 g tørrede ribs
- 60 g ingefær
- 300 g sukker
- 300 g hvidvinseddike
- 120 g Granny Smith æbler i tern
- 1 st kanel,
- ½ tsk cayennepeber
- ½ tsk safran,
- saft og skal af 2 appelsiner
- 750 g pære i tern.
Sådan gør du
- Foie gras:
- Befri leveren for blodårer og rens den. Pluk den i mindre stykker og marinerer den i cognac og riesling. Krydr med salt og peber.
- Kom den i en form, og stil den på køl natten over.
- Brioche:
- Rør alle ingredienser sammen, og lad dejen hvilke 3 timer på køl. Ælt den igennem og kom den i en rugbrødsform eller lignende. Lad dejen hvile på køl natten over. Bag ved 180 grader i 45 min.
- Pære chutney:
- Kog tomater, løg, ribs, ingefær, sukker, eddike, æbler, krydderier og appelsin sammen.
- Kog det ind til det begynder at karamellisere. Tilsæt herefter 750 g pærer i tern og kog yderligere 10 min. Kom chutneyen på patentglas og opbevares på køl.
- Server foie gras’en med brioche, pærechutney og diverse bitre salater – f.eks. frissé, feldsalat og endivie.