tarteletter med rejer

Forårstarteletter med rejer, blomkål og citronsovs

Lækre tarteletter med fyld af rejer og blomkål - tarteletterne fyldes med en lækker citronsovs og pyntes med dild inden servering.

Tarteletter til 4 personer

Total:40 minutter

Ingredienser

  • ½ blomkålshoved
  • 2 spsk. smør
  • 2 spsk. hvedemel
  • 3 dl blomkålsvand (eller grønsagsbouillon)
  • 200 g cremefraiche (eller 2 dl piskefløde)
  • 200 g rejer (pillede)
  • 100 g fine grønne ærter
  • ca. 1 spsk. citronsaft
  • salt og friskkværnet peber
  • 8 tarteletter
  • Tilbehør:
  • frisk dild
  • citron

Sådan laver du tarteletter med rejer

  1. 1. Skær stokken fra blomkålen, og skær blomkålen ud i små fine buketter. Kog dem 3-4 min. i 3 dl letsaltet vand. Lad dem dryppe af. Gem kogevandet.
  2. 2. Smelt smørret, drys mel i, og lad det opsuge smørret. Tilsæt gradvist blomkålsvand, og kog i nogle minutter. Tilsæt cremefraiche.
  3. 3. Bland rejer, blomkål og ærter i sovsen. Smag til med citronsaft, salt og peber.
  4. 4. Kom fyldet i lune tarteletter, og drys med dild. Servér straks med citronbåde.

PRØV OGSÅ:Gammeldags oksesteg