Fransk sennepskylling med cremet estragon og porresauce
Der er meget sennep i denne franske gryderet, men bare rolig, den stærke smag forsvinder, når senneppen opvarmes, så du i stedet får den cremede og fyldige smag, der passer så godt til kylling.
4
Total:1 time
Arbejdstid:20 minutter
Ingredienser
- 1 kylling
- Salt og sort peber
- 3 porrer
- 3 skalotteløg
- 2 spsk olivenolie
- 1 spsk smør
- 1 ½ dl hvidvin
- 3 dl vand
- 6 store spsk dijonsennep
- 2 spsk grov sennep
- 1 stor håndfuld estragon
- Baguette
Sådan gør du
- Del kyllingen i 2 bryststykker med vinger og 2 lårstykker med over- og underlår. Krydr kyllingen med salt og peber. Rens porrerne godt, og skær dem i tykke skiver. Skær skalotteløg i tynde skiver.
- Smelt smørret i en gryde sammen med olivenolien, og brun kyllingen godt på alle sider. Tag kyllingen op af gryden, og kom porrer og skalotteløg i.
- Steg ved middel varme i 5 minutter, og kom så kyllingen tilbage i gryden sammen med hvidvin og vand. Lad den simre under låg i 15 minutter. Vend så kyllingen, og lad den simre videre i 20 minutter.
- Rør de to slags sennep i, og vend kyllingen i saucen, så den dækkes. Kom låget på igen, og lad saucen simre i 5 minutter.
- Hak estragonen groft og drys i retten til sidst.