French toast med pærer, karamel og is
På dansk er french toast også kendt som 'arme riddere' - du kan servere french toast til morgenmad, brunch, eller i en lækker dessertudgave som her:
French toast til 4 personer
Ingredienser
- 120 g smør + 20 g til stegning af brød
- 200 g lys farin eller muscovado sukker
- 1/4 l piskefløde
- ¼-½ tsk groft salt
- 3 æg
- 1 dl mælk
- ½ tsk stødt kanel
- 2 tsk sukker
- 6 skiver franskbrød, gerne daggammelt
- 3 pærer
- vaniljeis.
Sådan laver du french toast
- 1. Til karamelsaucen smeltes smørret sammen med sukker og fløde. Rør rundt og sørg for at sukkeret ikke klumper. Lad det koge stille og roligt i 5 min. Smag til med salt. Put lidt salt i ad gangen og smag på det. Saucen tykner, når den køler ned.
- 2. Pisk æg, mælk, kanel og sukker sammen i en dyb tallerken. Vend brødet i æggeblandingen. Smelt smørret i en pande og steg æggebrødene 2-3 min pr. side ved middelvarme.
- 3. Skær pærerne i tynde skiver. Servér de frisklavede french toast med tynde skiver pære, en kugle is og karamelsauce over.
- French toast med bær og ahornsirup
- Jordbær-hyldeblomst-marmelade med french toast
SE OGSÅ: