Fried chicken med råkost

Fried chicken med råkost og kartoffelsalat

4

Ingredienser

  • 6 kyllingeover og underlår
  • saft af 1 citron
  • 100 g hvedemel
  • salt og friskkværnet peber
  • 300 ml vindruekerneolie til at stege i.
  • Råkost:
  • 400 g fintsnittet hvidkål.
  • Dressing til råkost:
  • 2 dl yoghurt 3%
  • ½ tsk sukker
  • 1 spsk hvidvindseddike
  • salt og friskkværnet peber.
  • Kartoffelsalat:
  • 800 g kartofler
  • 3 snittede forårsløg
  • 2 spsk kapers.
  • Dressing til kartoffelsalat:
  • 2 spsk dijon
  • 1 tsk sukker
  • 2 spsk citronsaft
  • 4 spsk vindruekerneolie
  • salt og friskkværnet peber.

Sådan gør du

  1. Skær kyllingelårene over i to og gnid dem ind i citronsaft og lad den trække 1 time. Vend hvedemel med salt og peber, vend kyllingen heri og steg den i olie. Vend stykkerne jævnligt og steg ca. 35-40 minutter.
  2. Vask kartoflerne, skær dem i kvarte og kog møre i let saltet vand. Køl dem af i en sigte.
  3. Vend yoghurtdressingen sammen, vend med snittet hvidkål og smag til med salt og peber.
  4. Pisk dressingen til kartoffelsalaten sammen, og vend kartoflerne, forårsløg og kapers i, smag til med salt og peber. Lad det trække, til kyllingen er stegt færdig.

Fried chicken med råkost og kartoffelsalat

I min familie spiser vi meget, så jeg er nødt til at dobbelt kyllingeportionen, men så er der måske to stykker til frokost.