Fried chicken med råkost og kartoffelsalat
4
Ingredienser
- 6 kyllingeover og underlår
- saft af 1 citron
- 100 g hvedemel
- salt og friskkværnet peber
- 300 ml vindruekerneolie til at stege i.
- Råkost:
- 400 g fintsnittet hvidkål.
- Dressing til råkost:
- 2 dl yoghurt 3%
- ½ tsk sukker
- 1 spsk hvidvindseddike
- salt og friskkværnet peber.
- Kartoffelsalat:
- 800 g kartofler
- 3 snittede forårsløg
- 2 spsk kapers.
- Dressing til kartoffelsalat:
- 2 spsk dijon
- 1 tsk sukker
- 2 spsk citronsaft
- 4 spsk vindruekerneolie
- salt og friskkværnet peber.
Sådan gør du
- Skær kyllingelårene over i to og gnid dem ind i citronsaft og lad den trække 1 time. Vend hvedemel med salt og peber, vend kyllingen heri og steg den i olie. Vend stykkerne jævnligt og steg ca. 35-40 minutter.
- Vask kartoflerne, skær dem i kvarte og kog møre i let saltet vand. Køl dem af i en sigte.
- Vend yoghurtdressingen sammen, vend med snittet hvidkål og smag til med salt og peber.
- Pisk dressingen til kartoffelsalaten sammen, og vend kartoflerne, forårsløg og kapers i, smag til med salt og peber. Lad det trække, til kyllingen er stegt færdig.