Opskrift på frikadeller med sommerlig kartoffelsalat

Frikadeller med sommerlig kartoffelsalat

Frikadeller med hjemmelavet kartoffelsalat er totalt retrolækkert på en varm dag.

Frikadeller med kartoffelsalat til 4 personer

Total:50 minutter

Ingredienser

  • 1 stort løg
  • 600 g hakket kalv og flæsk
  • 15 g salt
  • 1 spsk groftkværnet peber
  • 1 æg
  • ½ dl mælk
  • 2 spsk. rasp
  • smør til stegning.
  • Kartoffelsalat:
  • 800 g kogte nye kartofler
  • 4 forårsløg
  • 2 dl cremefraiche
  • 1 dl karse
  • 1 spsk grov sennep
  • salt og peber
  • 300 g cherrytomater.

Sådan laver du frikadeller og kartoffelsalat

  1. Start med at koge kartofler til kartoffelsalaten. De må gerne være kølet lidt af inden brug.
  2. Frikadeller: Riv løget på rivejernets fine side. Rør fars og salt sejt, og tilsæt de øvrige ingredienser til frikadellerne. Rør farsen godt igennem, meget gerne på røremaskine, i ca. 5 minutter. Sæt farsen på køl i ½ time.
  3. Lav imens kartoffelsalaten: Skær forårsløgene i tynde ringe, og bland dem i cremefraichen sammen med karsen. Smag til med sennep, salt og peber. Skær kartoflerne i mundrette stykker og tomaterne i halve, og bland dem i dressingen.
  4. Steg frikadellerne på en pande i smør, og servér dem straks sammen med kartoffelsalaten