Frikadeller med sommerlig kartoffelsalat
Frikadeller med hjemmelavet kartoffelsalat er totalt retrolækkert på en varm dag.
Frikadeller med kartoffelsalat til 4 personer
Total:50 minutter
Ingredienser
- 1 stort løg
- 600 g hakket kalv og flæsk
- 15 g salt
- 1 spsk groftkværnet peber
- 1 æg
- ½ dl mælk
- 2 spsk. rasp
- smør til stegning.
- Kartoffelsalat:
- 800 g kogte nye kartofler
- 4 forårsløg
- 2 dl cremefraiche
- 1 dl karse
- 1 spsk grov sennep
- salt og peber
- 300 g cherrytomater.
Sådan laver du frikadeller og kartoffelsalat
- Start med at koge kartofler til kartoffelsalaten. De må gerne være kølet lidt af inden brug.
- Frikadeller: Riv løget på rivejernets fine side. Rør fars og salt sejt, og tilsæt de øvrige ingredienser til frikadellerne. Rør farsen godt igennem, meget gerne på røremaskine, i ca. 5 minutter. Sæt farsen på køl i ½ time.
- Lav imens kartoffelsalaten: Skær forårsløgene i tynde ringe, og bland dem i cremefraichen sammen med karsen. Smag til med sennep, salt og peber. Skær kartoflerne i mundrette stykker og tomaterne i halve, og bland dem i dressingen.
- Steg frikadellerne på en pande i smør, og servér dem straks sammen med kartoffelsalaten