Friske jordbær med mascarponecreme

Friske jordbær med mascarponecreme

Brug de søde, danske jordbær i denne lækre dessert.

4 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: ca. 30 min.
  • 500 g friske jordbær
  • Mascarponecreme:
  • 2 æggeblommer (evt. pasteuriserede)
  • 2 spsk. rørsukker
  • 3 past. æggehvider (evt. pasteuriserede)
  • 1 spsk. rørsukker
  • 3 spsk. Asti (eller citronlikør)
  • 200 g mascarpone

  1. Creme:Pisk æggeblommer med sukker, til de er lyse og cremede.
  2. Pisk æggehviderne stive, tilsæt sukker, og pisk igen, til de er blanke.
  3. Rør Asti og mascarpone sammen, og vend forsigtigt æggeblommer og derefter æggehvider i.
  4. Skyl forsigtigt jordbærrene, og fjern stilkene. Skær bærrene i både eller skiver, og servér dem med mascarponecremen.