Friteret squash med chili-dip
Friteret squash knaser sprødt og får et ekstra løft med chilidip.
9
Ingredienser
- ca. 20 små
- 1 grøn squash
- 1 rødløg
- 1 potte basilikum eller et lille bundt
- salt og lidt tørret knust chili
- 2 tsk bagepulver
- 200 g hvedemel
- 2½ dl vand
- 2 isklumper
- vindruekerneolie til stegning
- sød chilisauce til dip
Sådan laver du friteret squash
- Halvér squashen en gang på langs og skær den i tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Pil og halver rødløget og snit det i tynde skiver. Pluk basilikumbladene fra stilkene og bland squash, rødløg og basilikumblade sammen med lidt tørret knust chili og salt.Bland bagepulver sammen med hvedemel og rør det sammen med vand og et par isterninger. Vend de snittede grøntsager i dejen.
- Opvarm en gryde med olie (det er nok med 3-4 cm olie i bunden af en gryde – så steger du blot 5-6 stk. af gangen, og vender dem undervejs, så de bliver gyldne på begge sider).
- Sæt spiseske-størrelse klatter af dej med squash ned i olien og steg dem sprøde nogle minutter til de er gyldne på begge sider.
- Tag de friterede squash op af gryden og lad dem dryppe af på fedt-sugende papir. Drys med lidt salt og tørret, knust chili.
- Server friteret squash med en god chili-dip